vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ameninţări cu moartea din partea primarului din Leu

Primarul din Leu, Iulian Cristescu, face tot posibilul ca PSD să aibă procent cât mai mare în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care vor avea loc pe 16 noiembrie. Surprins într-un dialog cu un localnic, Cristescu a promis că oferă şi avantaje ca oamenii să îl voteze pe Iohannis în afara localităţii Leu.   

Acum am primit bani de la Dragnea, de asta mă zbat pentru binele comunei Leu. Dacă vreţi să îl votaţi pe Iohannis vă pun maşină la dispoziţie, vă dau şi câte o bere, dar vă duceţi şi votaţi la Castranova. Nu vă bateţi joc acum, când comuna Leu are nevoie de unitate, să demonstreze că merită banii pe care i-a adus Iulian Cristescu cu greu, să facă asfalt colo, colo.
A punctat Iulian Cristescu

Văzând că tânărul nu se potoleşte, Cristescu a trecut la ameninţări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă veniţi şi votaţi Iohannis la Leu, eu personal… Vei mai lucra cu mine încă un mandat, dacă voi vrea eu. De asta vă cer şi nu că vă oblig, pentru că este cultură, posibilitatea de exprimare a omului… Aducem pe alţii şi îi punem să îi reguleze pe ăştia care nu votează Victor Ponta. Vă dau ordin eu şi vă dau şi voie.
A continuat Iulian Cristescu seria ameninţărilor

«Dacă trimit doi oameni…»

Ignorând ceea ce spunea tânărul din Leu, edilul-şef a prezentat o serie de lucruri cu care se mândreşte de când este primar: „Uite aici, cum mă felicită Nicu Paleru, Emilia Ghinescu, Constantin Enceanu. Noi ridicăm comuna pentru copiii noştri.”
Într-o scurtă pauză a primarului, tânărul a reuşit să adreseze o întrebare: „Nu ştiu dacă am înţeles bine, că alţii vă văd bine şi noi nu. Care noi, familia noastră?
Răspunsul lui Cristescu a venit prompt, acesta având ceva cu tatăl băiatului.

Mama ta este o femeie extraordinară, făcurăm acoperişul şi o să facem şi partea asta că era urât. Nea Ion (tatăl băiatului – n.r.) umblă singur cu o goarnă prin sat şi strigă: Nu votaţi Ponta, nu votaţi Cristescu, vă minte cutare… Ce mint eu, bă? Vrei să îţi spun ceva? Dacă trimit doi oameni, care sunt prieteni cu mine, şi vă dau buzna şobolanii într-o noapte, este bine?
A mai spus Cristescu, vizibil iritat de insistenţele tânărului

Fără să stea mult pe gânduri a trecut la ameninţări cu moartea.

Dacă voi vă comportaţi aşa şi eu o să mă port la fel. Aduc nişte şoimăniţi şi vă elimin din societatea asta. Nimeni nu mai are curajul ăsta. Antonie (Antonie Drăghici, fostul primar – n.r.) s-a băgat sub plapumă. Aici este comuna mea şi dacă aici se balegă un cal eu trebuie să ştiu.
A atras atenţia Iulian Cristescu

«Mai bine nu veniţi la vot»

„Eu nu fac politică şi toată lumea ştie ce înseamnă răzbunarea. Am auzit că ne daţi foc…”, a mai spus tânărul.  

Ce se va întâmpla cu voi dacă mergeţi în ritmul ăsta, mă refer la taică-tău… Nea Ion face numai rele, eşti tânăr, trăieşte-ţi viaţa. Se pot îndrepta lucrurile, poţi să vii acolo să votezi cum merge toată lumea… Da, dacă nu faci aşa, mai bine nu mai vii la vot.
A continuat Iulian Cristescu să îl intimideze pe băiat

Chiar dacă tânărul a atras atenţia că votul este secret, primarul se crede stat în stat şi consideră că poate să facă tot ce vrea: „Băi băiatule, ştim care sunt ăia şi ce votează. Dracii sunt câţiva şi cel mai al dracu drac este tac’tu. Iar, tu, copile, n-ai niciun viitor. O să îţi cauzeze ce se întâmplă acum.”
Iulian Cristescu a lămurit şi un trecător care nu înţelegea de ce este nervos.  

Mă rog de oameniii ăştia, pentru că vreau să mă împăc cu ei. O să intru la ei în curte pentru că sunt acceptat de mama acestui copil, care este o femeie extraordinară, cinstită, corectă, vede lucrurile foarte bine. Eu nu sunt hoţ cum a fost Antonie, Onea (ultimii doi ex-primari din Leu – n.r.) şi alţii… Eu mi-am făcut casa demult.
A mai punctat Cristescu

Iulian Cristescu a dovedit că nu are scrupule

Văzând că nu are sorţi de izbândă, tânărul a arătat că tatăl său a avut mari probleme în viaţă şi vrea doar să apere adevărul: „Nu v-aş dori să treceţi prin ce a trecut tata în vremea PCR şi prin accidentul vascular pe care l-a avut. De ce l-aţi jignit?”
Ignorând ceea ce a spus băiatul, primarul a continuat seria ameninţărilor.

Nu înţelegeţi că e rău ce face? Este singurul om care umblă cu goarna aia… Poate fi un om corect, dar dacă nu vrea, este treaba lui.
A mai spus Cristescu

În finalul dialogului, tânărul a fost sigur pe el, spunând că tatăl său are dovezi şi că niciodată nu a făcut ceva în afara legii.
Văzând că nu are sorţi de izbândă, primarul Iulian Cristescu a plecat, adresând încă o ameninţare: „Lasă că o să aibă probleme cu legea, hai gata, lasă-mă.”

Cristescu nu este la primul scandal în această campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Cu câteva zile înainte de a se desfăşura primul tur, primarul din Leu a fost acuzat că l-a lovit pe liberalul Isidor Răducea. Acesta din urmă a obţinut un certificat medico-legal din care reiese că a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale şi a depus o plângere la Parchet. Se pare că pe numele primarului ar fi făcute deja cinci plângeri penale de către oamenii din comună.

Politica