vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vitezomanii şi pietonii, în atenţia poliţiştilor rutieri. Amenzi de peste 13.500 lei numai în week-end

Efectivele Poliţiei Rutiere din judeţul Dolj au continuat şi în acest sfârşit de săptămână acţiunile de prevenire a accidentelor de circulaţie, în acelaşi timp urmărindu-se şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.
Poliţiştii din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi cei din cadrul Biroului Rutier Craiova au acţionat pentru prevenirea accidentelor cauzate de încălcarea regimului legal de viteză şi de neacordarea de prioritate vehiculelor.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe linia conştientizării pietonilor cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă regulile de circulaţie, cu precădere cele referitoare la traversarea străzii.
Oamenii legii au fost prezenţi pe principalele drumurile naţional-europene din judeţul Dolj, dar şi pe arterele din municipiul Craiova, pe care au fost înregistrate evenimente rutiere.

Acţiunea a vizat şi identificarea conducătorilor auto, care în timpul conducerii pe drumurile publice, au folosit telefonul mobil fără dispozitiv de tip “mâini libere”, dar şi pentru identificarea pasagerilor autoturismelor, care nu poartă centurile de siguranţă. Ca urmare a abaterilor de natură contravenţională constatate au fost aplicate 150 sancţiuni în valoare de peste 13.500 lei, dintre care 30 pentru viteză neregulamentară, 7 pentru neacordare prioritate vehicule, 28 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, iar alte 9 amenzi au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă.
A declarat Alin Apostol, purtător de cuvânt IPJ Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, în urma acţiunilor poliţiştilor rutieri, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 12 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Politica