marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţeni inclupaţi în dosarul lui Boierică

Doi severineni sunt acuzaţi de comiterea unor infracţiuni economice în dosarul lui Genică Boierică. Este vorba de avocatul Dragoş Dumitraşcu, din cadrul Baroului Mehedinţi, şi Dorin Cojocinescu, fostul director al fabricii de lapte din Turnu Severin. Avocatul Dragoş Dumitraşcu, din cadrul Baroului Mehedinţi, şi fostul director al fabricii de lapte SC SCIL  SA din Turnu Severin, proprietatea controversatului om de afaceri, Genică Boerică, au fost reţinuţi miercuri seara alături de alte şase persoane pentru comiterea unor infracţiuni economice.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au reţinut săptămâna trecută opt persoane, printre care se numără şi una dintre fiicele lui Genică Boerică. Diana Cristina Boerică este cercetată alături de Aurel Dorian Prie, Radu Constantin Drăgan, Elena Drăgan, Ionel Vlad, Dragoş Dan Dumitraşcu, Dorin Cojocinescu şi Ileana Moandă pentru comiterea unor infracţiuni economice, cum ar fi evaziune fiscală şi spălare de bani. Cei opt inculpaţi au fost duşi joi la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Dragoş Dumitraşcu este fiul fostului judecător de la Tribunalul Mehedinţi, Sever Dumitraşcu, care, în data de 3 mai 2012, a lovit cu maşina un copil în vârstă de 3 ani, pe o stradă din Turnu Severin, după care a părăsit locul accidentului.Genică Boerică a fost condamnat la începutul acestui an la 10 ani şi 3 luni de închisoare cu executare. Controversatul om de afaceri a fugit din ţară înainte ca Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie să se pronunţe în dosarul în care acesta este acuzat de spălare de bani.

Mehedinţenii au scăpat de cătuşe:  eliberaţi sub contriol judiciar

Policlinica Buna Vestire Craiova

Curtea de Apel Craiova a dispus în data de 7 noiembrie 2014 arestarea unor persoane reţinute, dar şi eliberarea sub control judiciar a altora. Iată soluţia pe scurt:
În temeiul art. 226 Cpp Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind pe inculpaţii Prie Aurel Dorian, Drăgan Radu Constantin, Moandă Ileana şi Vlad Ionel. În temeiul art. 223 alin 2 Cpp rap la art 202 Cpp, Dispune luarea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Prie Aurel Dorian, Drăgan Radu Constantin, Moandă Ileana şi Vlad Ionel, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii in executare a mandatului de arestare, în temeiul art. 230 Cod procedură penală. Dispune emiterea, de îndată, a mandatelor de arestare pentru inculpaţii Prie Aurel Dorian, Drăgan Radu Constantin, Moandă Ileana şi Vlad Ionel. În temeiul art. 227 Cod procedură penală, Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind pe inculpaţii Drăgan Elena, Boerică Cristina Diana, Cojocinescu Dorin şi Dumitraşcu Dragoş Dan. În temeiul art. 227 alin 2 CPP cu aplicarea art. 211 Cpp şi art 215 Cpp, dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Drăgan Elena, Boerică Cristina Diana, Cojocinescu Dorin şi Dumitraşcu Dragoş Dan. Pe timpul cât inculpaţii Drăgan Elena, Boerică Cristina Diana, Cojocinescu Dorin şi Dumitraşcu Dragoş Dan se află sub control judiciar trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar, care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supraveghere, respectiv poliţia comunei Slătioara pentru inculpata Drăgan Elena, Poliţia Sectorului 1 Bucureşti pentru inculpata Boerică Diana Cristina, poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin pentru inculpaţii Cojocinescu Dorin şi Dumitraşcu Dragoş Dan, conform programului de supraveghere, întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; să nu depăşească limita teritorială a localităţii Slătioara inculpata Drăgan Elena, a municipiului Bucureşti inculpata Boerică Diana Cristina, a municipiului Drobeta Turnu Severin inculpaţii Cojocinescu Dorin şi Dumitraşcu Dragoş Dan, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; să nu exercite calitatea de asociat sau administrator în cadrul societăţilor comerciale, inculpaţii Drăgan Elena, Boerică Cristina Diana, Cojocinescu Dorin şi calitatea de avocat inculpatul Dumitraşcu Dragoş Dan, să nu emită CECURI inculpaţii Drăgan Elena, Boerică Cristina Diana, Cojocinescu Dorin şi Dumitraşcu Dragoş Dan; să nu se apropie de martorii şi experţii desemnaţi în cauză. Se atrage atenţia inculpaţilor Drăgan Elena, Boerică Cristina Diana, Cojocinescu Dorin şi Dumitraşcu Dragoş Dan asupra art. 215 alin 3 Cpp. şi se aduc la cunoştinţă inculpaţilor prev art. 215 alin 7 CPP. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.
Se arată în soluţia magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova

Politica