sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târg de stagii de practică organizat de AIESEC Craiova

În perioada 1-2 noiembrie, AIESEC Craiova a desfăşurat o campanie de promovare în incinta mall-ului din Craiova pentru studenţii ce doresc să aplice pentru un stagiu internaţional de practică. Campania de promovare face parte din proiectul Global Talent, care a început pe 13 octombrie şi se va sfârşi pe 15 decembrie.

Global Talent este programul prin care organizaţia promovează stagiile profesionale în străinătate. Acest program este adresat studenţilor şi proaspăt absolvenţilor ce îşi doresc o experienţă profesională plătită într-un cadru bine organizat, durata stagiilor fiind cuprinsă între 3 luni şi 18 luni. Pe langă salariul lunar, care constă în salariul mediu pe economie din ţara aleasă de ei, aceştia beneficiază de loc de cazare rezervat special pentru ei de membri AIESEC din ţara respectivă. Domeniile pentru care pot aplica sunt marketing, IT şi educaţional. Printre ţările participante putem enumera Polonia, Cehia, Germania, Olanda, Suedia, Brazilia, S.U.A., Canada, India, Turcia, China şi Japonia.
A declarat  Claudia Becea, purtător de cuvânt al AIESEC Craiova

Studenţii au astfel posibilitatea de a se specializa pe unul dintre domeniile mai sus menţionate, fiind şi plătiţi pentru activitatea pe care o desfăşoară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei ce pot aplica pentru un stagiu de practică internaţională trebuie să îndeplinească şi anumite criterii. Să fie studenţi sau masteranzi sau să fi absolvit facultatea sau orice studiu universitar de maxim 2 ani. Dacă vor să aplice pentru unul din stagiile de IT sau markting este necesar să aibă minim 6 luni experienţă în domeniu, iar pentru domeniul educaţional, fie să aibă experienţă, fie să fi absolvit modulul psihopedagogic şi să cunoască limba engleză la un nivel cel puţin mediu. Vârsta limită pentru cei ce se pot înscrie în programul de stagii de practică internaţională este de 30 de ani. Până acum, prin intermediul Global Talent au beneficiat de stagii de practică aproximativ 100 de studenţi, începând cu anul 2004 de când sunt contorizate aceste date. În cele două zile în care am desfăşurat activităţi de promovare în incinta mall-ului din Craiova, aproximativ 50 de studenţi s-au interesat de programul nostru, iar 10 dintre aceştia s-au şi inscris în program.
A declarat Cristian Irimia, coordonator proiect

Mihaela Pătrană, masterandă anul II la SNSPA, Bucureşti, absolventă a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale, specializare Sociologie, Craiova, este una dintre participanţii proiectului, aflându-se din iulie 2014 în Bonn, Germania.

Am crezut în programul acesta încă de pe vremea în care eram membru AIESEC şi am zis să încerc. Cred că e un super start de carieră pentru un student. Mi-am dorit să ajung într-un mediu în care să mă dezvolt foarte rapid, să călătoresc şi să mă distrez. Lecţia pe care mi-am primit-o e că, deşi aşteptările nu iţi sunt îndeplinite încă de la început, poţi schimba ceva. Momentan mă ocup de proiecte complexe de Resurse Umane: modele de clustering şi sisteme de bonusare J şi îmi place. Simt cum acţiunile mele au un impact asupra business-ului pe termen lung. Deşi îmi plătesc cazarea din banii primiţi ca salariu, din punct de vedere financiar e foarte bine, am reuşit să şi călătoresc.
Ne-a povestit Mihaela Pătrană, fost preşedinte AIESEC Craiova

Cei ce doresc să se înscrie în program sau să afle mai multe detalii despre acesta pot accesa site-ul www.aiesec-craiova.org.

Politica