miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorii vor să adreseze un memorium către Ministerul Educaţiei

La Facultatea de Inginerie Electrică din Craiova există anumite probleme care încurcă desfăşurarea normală a procesului de învăţământ. Aşa cum anunţam în articolul “Protest împotriva demiterii unui profesor”, publicat de cotidianul Ediţie Specială în data de 15 octombrie 2014, au fost disponibilizaţi trei profesori pe nedrept, aşa cum consideră studenţii, iar problema cea mai stringentă pentru care studenţii vor să ia măsuri este lipsa personalului tehnic la Departamentul de aviaţie. Un profesor din incinta facultăţii care a dorit să rămână în anonimat ne-a povestit că au încercat să rezolve pe cale amiabilă situaţia, dar nu s-a ajuns la niciun consens cu rectorul Universităţii din Craiova.

Nu au mai făcut protest că i-au destabilizat ceilalţi. L-am trimis pe decan la rector, dar a venit să ne spună că rămâne cum a fost. L-am invitat la o întâlnire pe domnul rector şi cadrele didactice de specialitate, rectorul a refuzat să vină, a trimis decanul. Într-o primă fază a mers un grup de trei studenţi la el, i-au prezentat protestul, i-a lăsat afară să aştepte, a dat nişte telefoane, probabil să se documenteze, apoi i-a invitat înăuntru, i-a luat destul de tare, că nu aveţi bani (…) în final, s-a ridicat şi a plecat din birou. S-a întâmplat într-o vineri, iar miercuri pe 22 octombrie au făcut în scris o invitaţie, l-au invitat la facultate, la o întâlnire cu studenţii pe probleme de învăţământ, la care sunt invitate şi cadrele didactice de specialitate. A venit decanul să-l reprezinte, întâlnirea a avut loc, a durat aproape trei ore.
A declarat un profesor

Profesorii universitari sesizează Ministerul Educaţiei

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cadrele didactice de la Facultatea de Inginerie Electrică se alătură studenţilor şi vor să îşi strige nemulţumirile către Ministerul Educaţiei.

Voi face un memorium, în numele cadrelor didactice şi al studenţilor, anexez toate semnăturile lor, sunt vreo 190 semnături şi trimit la Minister, vreau să vorbesc despre abuzurile acestui om, ca şi manager, (nr. Dan Claudiu Dănişor), şi despre problemele de la specializarea noastră. Demersul studenţilor contează foarte mult pentru tehnicieni pentru că noi nu mai avem condiţiile practice de a lucra, problema cu cadrul didactic ţine de manager, e interpretabil. Ne-am asociat cu studenţii, fiindcă problemele acestea sunt comune, ne asociem protestului studenţilor. Am vorbit şi cu liderul de sindicat de la noi, i-am spus că intenţionăm să intrăm într-o grevă japoneză în paralel cu demersul la Minister.
Mai spune profesorul

Discriminare din partea rectorului?

În plus, la Facultatea de Inginerie Electrică, posturile didactice nu au fost scoase la concurs.

Rectorul a făcut lucruri urâte, se scot la concurs posturi, iar la noi la departament, Universitatea nu a acceptat, a găsit un viciu de procedură, eu sunt în război total cu acest om. În fiecare semestru, departamentele şi implicit facultăţile îşi propun promovarea oamenilor, se scot la concurs posturi, să aduci din exterior un asistent, sau să promovezi pe cei existenţi, se poate prezenta oricine la concurs. Noi am făcut toate etapele, la consiliul facultăţii şi am trimis adresa de propunere de scoatere de conferenţiar un post, care era chiar la aviaţie şi trei posturi de şef de lucrări la restul departamentului. Consiliul de administraţie a acceptat pe 29 octombrie toate posturile din Universitate, şi la noi nu. Poartă o duşmănie pentru noi. Ceea ce fac ei la nivel de facultate nu este normal, banii vin de la Minister pentru toţi studenţii Universităţii, îi repartizează la facultăţi, dar după ce şi-a luat el grosul. De exemplu, consumul Facultăţii de Drept este de aproape un miliard de lei vechi, lunar, acolo funcţionează aerul condiţionat tot anul, banii sunt tot de la bugetul de la Minister, la Inginerie nu a investit nimic, a făcut o clădire de cercetare pe fonduri europene care stă închisă. Ca şi într-o familie, trebuie să-ţi renegi membrii familiei, după aceea construieşti o vilă. Nu sunt bani cât ar trebui, dar nu sunt bine administraţi, nu asigură condiţiile desfăşurării procesului de învăţământ normal, mai ales la învăţământul tehnic unde laboratorul este esenţial.
A mai declarat profesorul

Profesorii disponibilizaţi la începutul noului an universitar se află acum în şomaj.

„Profesorul Sepcu Lucian este acum în şomaj. Domnişoara Andreea Neaca a vrut să se înscrie pe postul de şef de lucrări, este în aceeaşi situaţie, i s-a tăiat şi şansa de a participa la concurs, putea fi titularizată, noi asta am şi făcut, am scos la concurs, iar celălalt profesor la fel, este doctorand“.

Politica