duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Peste 15 directori au condus regiile Primăriei Craiova

Mai mulţi directori de instituţii subordonate Primăriei Craiovei s-au plimbat de la o regie la alta şi sunt două variante: ori au fost foarte buni şi au putut manageria mai multe instituţii sau amatorismul este in floare şi s-au făcut experimente pe banii craiovenilor.
Ciudat este faptul că la majoritatea regiilor nu este deloc transparenţă, la multe dintre ele nefiind organizată nici măcar o conferinţă de presă timp de doi ani.
Două dintre cele mai bulversate regii au fost RAT şi RAADPFL. În prima, imediat după ce Lia Olguţa Vasilescu a ieşit primar, Alin Goga a devenit director. A rămas până pe 1 februarie anul trecut, fiind înlocuit de directorul de la RAADPFL, Radu Preda.

După un an şi jumătate, acesta şi-a anunţat demisia, alegând să coordoneze alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Preda i-a lăsat locul lui Marcel Tănăsescu, el asigurând interimatul pentru o scurtă perioadă şi după ce plecase Alin Goga.
Aceeaşi agitaţie a posturilor a fost şi la RAADPFL. După ce l-a numit pe Radu Preda, primarul a decis după câteva luni să îl schimbe cu Florin Lungu. În urmă cu două zile, acesta a fost înlocuit cu Rela Filip, fosta directoare a Sălii Polivalente.

De fapt, Aurelia Filip este printre puţinele persoane care au avut ceva în comun cu instituţia pe care o conduce, în ultimii 28 de ani lucrând la RAADPFL. În schimb, Florin Lungu a făcut Facultatea de Mecanică şi nu se ştie calităţi a avut să conducă această instituţie. În plus, nu se cunoaşte nici ce aptitudini are ca director tehnic al Regiei de Termoficare, funcţie pe care o ocupă de două zile.
La Termoficare, Mihai Neaţu i-a luat locul lui Nicolae Degeratu, iar săptămâna trecută se vehicula varianta să fie schimbat cu Lungu, însă fostul şef de la RAADPFL a ajuns pe o funcţie inferioară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La SC Pieţe şi Târguri SA Craiova, director a fost numit Cătălin Resceanu, însă după „divorţul” dintre PSD şi PNL, primarul a hotărât ca un alt tânăr, Claudiu Ştefan Neagoe să îi ia locul.
În ultimele săptămâni s-a vehiculat varianta ca Neagoe să plece şi nu ar fi exclus ca în viitorul apropiat să mai fie încă o schimbare.
La Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a fost numită director, Ana Maria Constantinescu, însă a fost schimbată cu Cosmin Dragoste.
Nici Sport Club Municipal Craiova nu a scăpat de schimbări. Tot în perioada separării PSD de PNL, directorul Bogdan Bălan a fost forţat să îşi dea demisia, în locul său fiind adus Victor Lazarciuc.

Motivul principal al schimbării a fost scandalul de la echipa de handbal, când s-au pierdut două meciuri la „masa verde” din cauza greşelilor organizatorice.
Sunt şi instituţii unde nu s-au făcut schimbări în timpul mandatului actualului primar. La Salubritate Cristian Popescu este director de doi ani, la Impoze şi Taxe – Elena Bonescu, iar la Compania de Apă – Constantin Mitriţă.
În afară de regii, au fost şi alte schimbări la Primăria Craiova, cea mai importantă fiind înlocuirea viceprimarului Florentin Tudor cu Mihai Genoiu.

Decizia a fost luată după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Tudor, care a ocupat un post de consilier local, dar şi calitatea de membru în Consiliul de administraţie al RAT Craiova, fapt interzis de lege.
După această decizie, Florentin Tudor a pierdut şi funcţia de consilier local.

spot_img
spot_img

Politica