marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSO Filiaşi pregăteşte atent primul sezon în Liga a III-a

Proaspăt promovată în Liga a III-a, formaţia din Filiaşi caută să se pregătească temeinic pentru prima experienţă într-un eşalon naţional.
Aspiraţiile filieşenilor pentru sezonul ce va urma nu sunt îndrăzneţe, dimpotrivă se încadrează în limitele posibilităţilor de care dispun în acest moment şi sunt pe cât se poate de realiste.

Obiectivul principal al trupei pregătite de Ciurea va fi supravieţuirea în a treia ligă naţională, un scop suficient pentru o nou-promovată. Totuşi, şi salvarea de la retrogradarea necesită o pregătire bună şi un lot solid, competitiv. În acest sens, echipa din Filiaşi se antrenează intens pentru abordarea meciurilor din Liga a III-a şi a adus întăriri şi la nivelul lotului. Ştoiu(ACSV Municipal) şi Stancu(Dunărea Bistreţ) au luat cursul formaţiei lui Ciurea şi vor pune umărul, cel puţin pentru viitorul sezon, la îndeplinirea obiectivelor stabilite la Filiaşi.

În direcţia opusă, la capitolul plecări, Sodoleanu şi Mateiţă nu vor mai face parte din lotul formaţiei filieşene, deoarece serviciul militar îi împiedică să mai continue activitatea fotbalistică, pentru moment. Pe plan local, staff-ul grupării din Filiaşi a făcut câteva selecţii în vederea completării garniturii de jucători, dar „principalul” trupei a afirmat că nu s-au găsit fotbalişti de măsura eşalonului trei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am adus doi jucători, Ştoiu de la Işalniţa şi Stancu de la Bistreţ, am organizat câteva selecţii în localitate pentru a vedea ce jucători găsim, dar nu am văzut nimic bun pentru Liga a III-a. Până la începerea sezonului, sperăm să mai aduce doi-trei fotbalişti la echipă. Nu vrem să ne facem de râs în sezonul ce urmează, de asta căutăm să fim cât mai atenţi în pregătire şi să formăm un lot competitiv. Nu avem gânduri mari pentru primul sezon, sperăm însă să ne salvăm de la retrogradare.
Gigi Ciurea, antrenorul trupei din Filiaşi, pentru „Ediţie Specială”

Ciurea: «Ne vom pregăti intens, nu vrem să ne facem de râs»

Pentru gruparea filieşeană urmează acum un stagiu de pregătire centralizată preţ de zece zile la Tismana. În principal, antrenamentele se vor axa pe îmbunătăţirea capacităţilor fizice ale jucătorilor, dar este posibil să se susţină şi câteva jocuri amicale, pentru consolidarea relaţiilor de joc.

Mâine (n.r astăzi) vom pleca într-un cantonament de zece zile la Tismana. Suntem atenţi în legătură cu pregătirea, trebuie să ne antrenăm bine pentru că nu dorim să ne facem de râs în Liga a III-a. Vrem să disputăm la Tismana şi două-trei jocuri amicale, în funcţie de ce echipe găsim disponibile, dacă nu, oricum, la întoarcere am stabilit deja câteva întâlniri. Vom efectua două sau chiar trei antrenamante pe zi, în general vom lucra pentru pregătirea fizică, trebuie să ne încărcăm bateriile corespunzător pentru că altfel vom suferi în timpul campionatului, dar asta nu înseamnă că vom neglija partea tehnico-tactică.
A adăugat tehnicianul grupării

Lotul pe care îl va deplasa CSO Filiaşi în cantonamentul de la Tismana este compus din 18 jucători, respectiv: Lascu, Aramis, jucători de câmp: Lupu, Vulpe, Stancu, Ianâcu, Hrelea, Ştoiu, Dumitraşcu, Borneci, Cruşoveanu, Bălă, Răducanu, Pârvuică, Cârjan, Pais, Creţu, Vălu.

Filiaşi va juca «acasă» la … Braloştiţa  

 În altă ordine de idei, terenul a reprezentat mai tot timpul o problemă pentru echipa din Filiaşi, fiind în condiţii nu tocmai regulamentare, mai ales pentru Liga a III-a.
De aceea, oficialităţile locale au pus în practică un proiect pentru restructurarea vechii baze sportive din Filiaşi, însă construcţiile necesare impun o perioadă îndelungată, iar divizionara locală va fi nevoită să îşi mute sediul central la Braloştiţa, unde se va antrena şi va juca meciurile de pe teren propriu.

O să jucăm meciurile oficiale la Braloştiţa, sperăm ca la întoarcerea din cantonament terenul de acolo să fie în regulă pentru a ne antrena pe el. Tot timpul am avut o problemă cu tereneul, aici la Filiaşi. Oficialităţile locale au promis că o să facă un teren foarte bun pe locul vechii baze sportive, dar nu va fi gata decât în 2015, cel mai devreme, aşa că vom putea juca la Filiaşi în cel mai fericit caz returul de sezon.
A încheiat Ciurea

Politica