miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craioveanul care s-a încăierat cu doi poliţişti locali e liber

Cristian Daniel Borgete, craioveanul ajuns după gratii pe 30 mai după ce s-a încăierat cu doi poliţişti locali din municipiu, a fost pus în libertate. Decizia a fost luată luni de Tribunalul Dolj. Borgete va fi judecat în continuare în libertate pentru ultraj, la Judecătoria Craiova.
Craioveanul Cristian Daniel Borgete a fost arestat preventiv pe 30 mai a.c., pentru comiterea infracţiunii de ultraj, după ce s-a luat la bătaie în plină stradă cu poliţiştii locali care îi ceruseră să-şi mute maşina din locul în care o parcase.

Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova numărul prin care, pe 18 iunie 2014, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului Borgete Cristian Daniel pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, “în dimineaţa zilei de 29.05.2014, în jurul orei 10.10 în timp ce se afla în municipiul Craiova, în apropierea intersecţiei bulevardul Tineretului cu strada Constantin Iotzu, a exercitat acte de violenţă fizică asupra lui I.V.L. (n.r. poliţistul local Ilie Vasile Laurenţiu), în timp ce acesta se afla în zona în cauză, în exercitarea atribuţiilor de poliţist local de circulaţie din cadrul Poliţiei Locale Craiova, acte care i-au produs acestui funcţionar public, care îndeplinea o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, leziuni traumatice a căror gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile”, după cum se arată într-un comunicat al Parchetului.

În acelaşi timp, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova s-a  înregistrat un  dosarul penal în care a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 alin.1 C.pen. comb. cu art. 193 alin.1 C.pen., efectuându-se cercetări cu privire la împrejurările în care mai mulţi poliţişti locali, în exercitarea atribuţiilor de serviciu l-ar fi agresat fizic în data de 29.05.2014 pe numitul Borgete Cristian Daniel.
Cristian Borgete a cerut instanţei eliberarea de mai multe ori, însă abia luni, 21 iulie, a avut noroc. Magistraţii Tribunalului Dolj i-au admis contestaţia şi au dispus eliberarea lui din arest, sub control judiciar. În această perioadă craioveanul are de respectat o serie de obligaţii impuse de instanţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Admite contestaţia formulată de inculpatul Borgete Cristian Daniel. Desfiinţează încheierea din 15.07.2014 pronunţată de Judecătoria Craiova şi dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Borgete Cristian Daniel. În baza art.215 alin.(1) C.p.p. impune inculpatului Borgete Cristian Daniel respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată instanţa de judecată ori Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte le Poliţia Municipiului Craiova, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art.215 alin. (2) C.proc.pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a Municipiului Craiova, decât cu încuviinţarea judecătorului de cameră preliminară; Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Borgete Cristian Daniel, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza dispoziţiilor art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din data de 21 iulie 2014.
Se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj

Procesul lui Borgete cu poliţiştii locali se judecă la Judecătoria Craiova.

Politica