joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comercianţii din Piaţa Sârbilor răcoriţi cu vapori de apă

Vapori de apă ca la terasele de fiţe. De asta au parte  vânzătorii şi cumpărătorii din Piaţa Sârbilor din Severin. Instalaţia care îi răcoreşte pe oameni nu costă mai mult de 500 de lei şi funcţionează doar prin record la reţeaua cu apă, fără energie electrică.
Administratorul pieţei, Sorin Troncea a anunţat că muncicipalitatea are în plan să monteze astfel de instalaţii în toate pieţele agro-alimentare din Severin. Cei mai încântaţi de vaporii de apă căzuţi de la înălţime sunt, evident, comercianţii, care se declară foarte mulţumiţi, dar şi severinenii care vin aici să-şi facă cumpărăturile. Spun că aerul în piaţă este respirabil şi, în plus, vaporii de apă fac bine legumelor şi fructelor expuse pe tarabă la vânzare.

Este un sistem foarte bun, aerul e mai umed, se simte răcoarea. E bine şi pentru marfă că vin vaporii de apă pe ea.
Spune George Bădoiu din Cujmir, care vine la Piaţa “Crihala” cu lubeniţe şi pepeni

“E foarte bun sistemul, o idee bună având în vedere temperatura de afară”, a  spus Victor Voichiţa, un alt comerciant din Piaţa Crihala.Deocamdată, acest sistem de răcire prin vapori de apă se întinde pe o lungime de 75 de metri, dar administraţia ia în calcul mărirea suprafeţei având în vedere feedback-ul bun.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noi încercăm cu costuri minime, să venim în întâmpinarea comercianţilor cu un aer mai curat, mai umed. Sunt oameni care au muncit în câmp şi vin aici să-şi vândă produsele. Este vorba de un chit de vaporizare, funcţionează doar cu apă, fără energie electrică, este nevoie doar de un racord la reţeaua de apă şi atâta tot.
A precizat Sorin Tronea, şef birou administrativ de la Piaţa Sârbilor

Politica