vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Excelenţa în educaţie, premiată de Consiliul Judeţean Gorj

Consiliul Judeţean Gorj a acordat, în cadrul şedinţei ordinare de ieri, două distincţii pentru oamenii care, de-a lungul timpului, au excelat în domenii precum educaţie, cultură sau artă. Cei premiaţi sunt Dumitru Călugăru, un elev al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, multiplu olimpic internaţional şi Viorel Gârbaciu, director al Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu şi unul dintre cei mai importanţi oameni de cultură din judeţul Gorj. Ambii au primit înscrisuri de onoare şi premii în bani.

Cel mai important titlu oferit în cadrul şedinţei de ieri a fost „Gorjeanul Anului”, o distincţie înmânată anual de Consiliul Judeţean Gorj unei persoane care a reuşit să obţină rezultate excepţionale într-un anumit domeniu de activitate. Anul acesta, distincţia i-a revenit elevului Dumitru Călugăru, elevul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”.
Tânărul este unul dintre cei mai valoroşi elevi ai judeţului, obţinând numeroase medalii la olimpiadele internaţionale de Matematică, Fizică, Biologie, Informatică sau Chimie. Din anul 2007, Călugăru a început o adevărată colecţie de medalii, cele mai importante dintre ele fiind cele de aur, obţinute anul acesta la Olimpiada Internaţională de Chimie „Dimitri Mendeleev”, ediţia a XLVIII-a, desfăşurată la Moscova respectiv la Olimpiada Naţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, ediţia a XI-a, de la Luxembourg.

Distincţia i-a fost oferită în cadrul şedinţei de CJ tatălui său, Dumitru Călugăru fiind plecat în Vietnam, la un alt concurs. Tatăl elevului a ţinut să mulţumească autorităţilor pentru titlul obţinut de fiul său, spunând că lucrurile pe care le-a făcut tânărul „nu au constituit un efort ci doar datoria faţă de profesori, faţă de şcolile la care a învăţat şi, nu în ultimul rând, faţă de neam şi ţară”. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a ţinut să puncteze faptul că Dumitru Călugăru este „cu adevărat, o mândrie”, mulţumindu-le profesorilor şi părinţilor elevului că l-au susţinut de-a lungul timpului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Diplomă de excelenţă pentru directorul Şcolii Populare de Artă

Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, pe lângă acordarea titlului de „Gorjeanul Anului” şi oferirea unei distincţii pentru Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de
Artă Târgu-Jiu. Gârbaciu este unul dintre cei mai importanţi oameni de cultură din judeţ, lucrând, aşa cum se menţionează şi în diploma de excelenţă, o viaţă „în slujba culturii şi artei din Gorj”.
Lui Gârbaciu i s-a mai oferit şi o medalie de excelenţă, precum şi un premiu în bani, respectiv suma de 1.000 de lei. Ion Călinoiu a precizat că distincţia este, poate, „prea mică” pentru aportul adus de Cârbaciu la promovarea culturii şi artei din judeţ, însă speră ca recunoştinţa tuturor celor care îl cunosc şi îi ştiu activitatea, să fie pe măsură.

Politica