luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Direcţia Silvică Gorj a luat 10.000 de euro pe trufe

Zece mii de euro. Atât a încasat Direcţia Silvică Gorj în urma cesionării dreptului de colectare a trufelor din pădurile aflate pe raza ocoalelor silvice din judeţ. Contractul a fost încheiat pentru o cantitate de două tone de trufe. Declaraţia a fost făcută  marţi, pentru AGERPRES, de directorul instituţiei, Ovidiu Cârstoc.

Am cesionat dreptul de colectare la trufe pe pădurile de stat de pe raza ocoalelor silvice din cadrul Direcţiei Silvice Gorj, în cantitate de două tone, firmei care a câştigat licitaţia. S-a încasat de la această firmă suma de aproximativ 10.000 de euro. Cesionarea este făcută pe tot anul 2014. La fel am procedat şi în cazul altor ciuperci de pădure.
A precizat Ovidiu Cârstoc

Trufele reprezintă o specie de ciuperci comestibile, care cresc în pădure, în sol, la o adâncime cuprinsă între 5 şi 40 de centimetri, pe rădăcinile unor specii de arbori. Diametrul poate fi cuprins între 4 şi 12 centimetri, iar greutatea se situează între 100 şi 200 de grame, dar s-au găsit şi trufe de aproximativ un kilogram. Învelişul exterior este gros, de culoare închisă, neagră-albastruie, neagră-brunie, violacee sau albă, scrie AGERPRES.
Pentru găsirea trufelor sunt folosiţi câini special dresaţi pentru această activitate, mai arată sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica