vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comercianţi de lactate,amendaţi

Comisarii de la Protecţia Consumatorului Gorj au desfăşurat, în perioada 10-20 iunie 2014, acţiuni de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a  laptelui de consum, a produselor lactate, a untului şi a brânzeturilor.

Astfel, a fost verificată o cantitate de 222 kg produse lactate, din  care 157 kg produse (~ 70 %) nu se încadrau în prevederile legale în vigoare. Verificările au fost efectuate la un număr de 22 operatori economici din localităţile Tg-Jiu, Motru, Tismana, Arcani, Băleşti, Novaci, Ţicleni, Stroieşti şi Bumbeşti-Jiu constatându-se abateri la 21 unităţi verificate (~ 95 %).

În urma verificărilor s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a 20 kg produse lactate în valoare de 380 lei până la remedierea deficienţelor constatate. De asemenea, au fost aplicate 21 sancţiuni contravenţionale, constând în 18 amenzi contravenţionale însumând 15.900 lei şi 1 avertisment, pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica