sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Tradiţia echitaţiei din Bănie, la un nou început

Bănia a fost de-a lungul timpului un pol important pentru fenomenul ecvestru autohton. Numeroase finale de campionat naţional, ediţii ale Cupei României, dar şi concursuri internaţionale au fost organizate de hipodromul craiovean, iar sportivii secţiei de echitaţie din cadrul CSM Craiova au fost consecvent printre premianţii competiţiilor de călărie.

De la înfiinţarea secţiei şi până la ultima participare la un campionat naţional, clubul craiovean a strâns un total de 8 titluri naţionale, două medalii de argint şi una de bronz, dar şi distincţii pe plan internaţional. În ultimii 15 ani, deşi caii au fost păstraţi în baza de la hipodrom şi au fost îngrijiţi în mod constant, problemele cu afilierea la Federaţia Ecvestră Română au făcut ca secţia de călărie a instituţiei sportive din Bănie să intre în declin, iar în această perioadă nu s-au mai înregistrat participări craiovene la competiţiile de echitaţie din circuitul naţional.

Lucrurile urmează să intre pe făgaşul normal în viitorul apropiat, deoarece conducerea clubului CSM Craiova a reuşit de curând să obţină acordul federaţiei de specialitate pentru reafiliere, iar la sfârşitul acestei săptămâni Surugiu Marius, împreună cu calul Graţiela, vor bifa prima prezenţă a Băniei, după o pauză de 15 ani, în întrecerile de hipism.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu sunt aşteptări mari pentru competiţia de la Sibiu

Delegaţia craioveană va fi prezentă în intervalul 11-13 iulie la Sibiu, unde clubul sportiv municipal local va organiza Marele Premiu al Sibiului, competiţie ce se află pe calendarul naţional al federaţiei ecvestre.
Având în vedere intervalul considerabil în care nu au mai existat sportivi care să ia parte la concursurile de călărie, pretenţiile nu sunt mari pentru competiţia din acest weekend, dar evenimentul va fi unul important pentru secţia de echitaţie care va reveni astfel pe coordonatele fireşti.

Este vorba despre un concurs de călărie la Sibiu, desfăşurat în perioada 11-13 iulie, la care va participa din partea clubului nostru ca sportiv Surugiu Marius şi calul Graţiela. Competiţia face parte din circuitul naţional de seniori al Federaţiei Ecvestre Române şi este organizată de CSM Sibiu, sub denumirea de Marele Premiu al Sibiului. Evenimentul va fi unul deosebit de important pentru secţia noastră de hipism, deoarece este prima întrecere de echitaţie la care clubul nostru participă după mai bine de 15 ani. Am reuşit de curând să ne reafiliem la Federaţia Ecvestră Română şi vom începe uşor-uşor să reluăm activitatea competiţională în cadrul acestei secţii. Pornim cu competiţia de la Sibiu, care noi sperăm că va fi de bun augur. Nu avem aspiraţii mari de la primul concurs, ţinând cont de perioada îndelungată în care nu am avut prezenţe la întrecerile de călărie, dar sperăm să avem o prestaţie notabilă. Încercăm să reînnodăm tradiţia acestui club în probele de hipism, este păcat că nu au mai existat sportivi care să participe la competiţiile naţionale în ultimii 15 ani, deşi caii au fost îngrijiţi şi păstraţi în cadrul bazei de la hipodrom. Ne bucură faptul că am reuşit să reabilităm această secţie şi sperăm ca odată cu trecerea timpului să apară şi performanţele.
A declarat Raluca Vădeanu, directorul adjunct al CSM Craiova

spot_img
spot_img

Politica