luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primar din Dolj acuzat că a făcut afaceri ilegale cu fratele lui Bercea Mondial

Fratele interlopului oltean Bercea Mondial, Vasile Anghel zis „Amar Generalu”, l-a băgat şi pe primarul din comuna doljeană Daneţi în vizorul anchetatorilor. Poliţiştii de investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Dolj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au făcut, ieri dimineaţă, 5 percheziţii, în urma cărora primarul Constantin Spiridon, Vasile Anghel, dar şi alte persoane au fost ridicate pentru audieri. În dosar se fac cercetări pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Primarul comunei Daneţi, Constantin Spiridon, a fost ridicat ieri dimineaţă de poliţiştii de Investigarea Fraudelor şi adus la Craiova pentru a fi audiat într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual. Asta după ce, la locuinţa sa, dar şi în alte locaţii, s-au făcut percheziţii, (4 în Daneţi şi una în Drăgăneşti – Olt), în urma cărora s-au ridicat zeci de documente.
Din primele date furnizate de anchetatori primarul este suspectat că ar fi încheiat contracte de achiziţii păguboase pentru bugetul local cu firme ale fratelui lui Bercea Mondial, Vasile Anghel zis  ”Amar Generalu”.

De altfel, şi Amar, aflat acum sub control judiciar, a fost adus la Craiova pentru audieri. Prejudiciul creat bugetului local prin achiziţiile făcute cu încălcarea prevederilor legale se pare că depăşeşte 360.000 lei. Reprezentanţii parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au confirmat faptul că primarul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual, ambele în formă continuată. Anchetatorii vor să ceară instanţei arestarea preventivă a primarului în acest dosar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că fratele lui Bercea Mondial, Vasile Anghel, zis Amar Generalu, a fost condamnat, pe 24 octombrie 2013, de Judecătoria Craiova, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că, împreună cu alţi patru inculpaţi, a înşelat mai multe primării din Dolj. Vasile Anghel a fost arestat pe 9 noiembrie 2012, când poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, împreună cu mascaţi, descindeau la mai multe locuinţe şi sedii de firme din localitatea Drăgăneşti, judeţul Olt, într-un dosar vizând comiterea mai multor înşelăciuni. Unul dintre cei vizaţi de cercetări a fost Vasile Anghel, zis Amar Generalu, fratele lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, cu privire la care anchetatorii doljeni stabiliseră că a coordonat un grup infracţional ce a prejudiciat mai multe primării din Dolj. Poliţiştii au stabilit că, în perioada 2008 – 2012, membrii grupului infracţional au falsificat mai multe documente (facturi, procese-verbale de recepţie, contracte etc.) în numele a două societăţi comerciale cu sediul în Drăgăneşti – Olt, documente care atestau, în mod nereal, furnizarea de produse sau prestarea unor servicii în beneficiul unor primării din judeţul Dolj. Înscrisurile falsificate au fost folosite la judecătoriile Craiova, Caracal şi Segarcea, obţinându-se astfel, pe calea somaţiei de plată, mai multe zeci de hotărâri judecătoreşti împotriva unor primării din judeţul Dolj. Hotărârile judecătoreşti astfel obţinute au fost învestite cu formulă executorie, iar în cadrul procedurii de executare silită au fost puse popriri pe conturile primăriilor respective.

După finalizarea cercetărilor, la începutul lui februarie 2013, au fost trimişi în judecată în acest dosar Vasile Anghel, de 38 de ani, zis “Amar generalu’”, fratele lui Bercea Mondial, Ionuţ Anghel, de 21 de ani, Mihai Goman, de 35 de ani, Viorica Mihai, de 31 de ani, şi Eugenia Stoican, de 24 de ani, pentru delapidare, înşelăciune, falsificarea instrumentelor oficiale, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Pe 24 octombrie a.c., Judecătoria Craiova a pronunţat sentinţa în dosar, toţi inculpaţii fiind găsiţi vinovaţi. Pe lângă pedepsele primite pentru faptele din acest dosar, toţi inculpaţii au primit câte un spor de pedeapsă, Vasile Anghel urmând să execute 5 ani de închisoare.

Mai mult, instanţa i-a menţinut şi arestarea preventivă. Ceilalţi inculpaţi au primit între 4 ani şi 3 luni şi 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Dosarul este acum la Curtea de Apel Craiova, instanţă care judecă apelul şi care l-a eliberat sub control judiciar, pe 5 februarie a.c., pe Amar. Potrivit unor surse, ieri a fost reţinut de politisti.

Politica