duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Un sezon care se anunţă anost

Perioada pe care o traversează fotbalul românesc, unul devenit interesant mai mult datorită laturii sale administrative decât celei sportive, nu face atractivă nici ediţia viitoare de campionat. Desele scandaluri, abuzurile de tot felul şi indiferenţa manifestată faţă de spectatori au făcut ca fotbalul românesc să se scufunde în anonimat. Faptul că avem dreptate se manifestă măcar prin două exemple.

Unul ţine de prezenţa spectatorilor pe stadioanele din Liga I, goale mai tot timpul iar cel de–al doilea de faptul că presa sportivă este în declin total. Nu este cerere, dispari! Iar media de profil este aproape dispărută, cel puţin de pe print. Bine, nici on-line-ul nu se poate plânge că o duce mai bine, trăind mai mult din ştirile oferite despre campionatele externe şi în niciun caz bine.

Mizeriile pe care le-au făcut personaje cu nume de mafioţi au lăsat fotbalul românesc sărac. Lipsa unor profesionişti cu coloană vertebrală la fel. Iar gloriile sărace în idei care nu se regăsesc în administraţia şi coordonarea fotbalului pe care l-au practicat au contribuit de asemenea la actuala stare de fapt. Una de paragină, de sictir şi indiferenţă a unei activităţi sportive care nu mai stârneşte rumoare socială.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nici tragerea la sorţi a programului turului campionatului 2014-2015 nu a făcut excepţie dintre evenimentele propuse de o Federaţie şi Ligă slab coordonate şi mai ales aflate la limita legalităţii din mai multe puncte de vedere. Nimeni parcă nu mai este interesat de ceea ce se întâmplă cu băieţii care bat mingea pe stadioanele ţării. Nici măcar derbiurile de tradiţie, ambiţiile recente sau mai vechi ale unor personaje hilare nu mai stârnesc ceva.

E la fel de adevărat că mulţi dintre cei care mai făceau sare şi piperul fotbalului intern sunt reduşi la tăcere mediatică de imposibilitatea de a vorbi de după gratii. Căci da, fotbalul autohton este unul penal, plimbat din plin cu duba. Ce se poate aştepta de la sezonul 2014-2015? Greu de spus şi mai ales de anticipat. Probabil că doar pentru statistică va conta!

––––

PROGRAM CUPA LIGII
TUR PRELIMINAR 16 iulie 2014
FC Rapid – CSU
ASA Tg. Mureş – CSMS Iaşi

OPTIMI 18-19 iulie 2014
Gaz Metan – Pandurii
“U” Cluj – Petrolul
FC Rapid/CSU – Steaua
Oţelul – Ceahlăul
ASA Tg.Mureş/CSMS Iaşi – CFR Cluj
Chiajna – Dinamo
FC Braşov – Astra
Viitorul – FC Botoşani

SFERTURI 13 decembrie 2014
SEMIFINALE tur 17 februarie 2015
SEMIFINALE retur 11 martie 2015
FINALA 20 mai 2015

spot_img
spot_img

Politica