duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipele de pe primul loc în grupă au «amanetat» sferturile

Toate cele opt echipe care s-au calificat în sferturile de finală ale actualei ediţii de Campionat Mondial sunt echipele care şi-au câştigat grupa în care au evoluat. Evident, prezenţa cea mai surprinzătoare în “top 8” este cea  a Costa Ricăi.  De departe, cel mai puternic meci se anunţă a fi Germania – Franţa.
S-au terminat şi optimile iar cele două favorite din ultimele meciuri, Argentina şi Belgia, s-au întrebuinţat serios pentru a aceede în sferturi. Argentina lui Leo Messi, cu “decarul” Barcelonei decisiv la marcarea golului victoriei (pasă de geniu către Di Maria), a evitat loviturile de pedeapsă in extremis şi a câştigat în minutul 119.

În cealaltă partidă, SUA a demonstrat că fotbalul european nu le mai este străin de multă vreme. 90 de minute, americanii le-au fost egali mult mai titraţilor belgieni, unde întâlnim un portar de finală de Champions League, Curtois, Hazard şi Lukaku de la Chelsea. Belgienii au lovit în prelungiri, dar jocul a fost pe muchie de cuţit până la final, americanii căutând cu disperare golul egalizator, care să îi ducă la penaltiuri.

Am avut opt partide disputate, două dintre ele fiind decise la loviturile de departajare (Brazilia – Chile şi Costa Rica – Grecia). Olanda – Mexic şi Franţa – Nigeria au oferit finaluri incandescente. Trei partide şi-au desemnat câştigătoarele după prelungiri.
În urma rezultatelor din optimi, avem 4 partide cu echipe de pe trei continente, şi, la un calcul simplu, semifinalele vor pune faţă în faţă America de Sud şi Europa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

4 iulie
19:00     Franţa – Germania
23:00     Brazilia – Columbia
5 iulie
19:00     Argentina – Belgia
23:00  Olanda – Costa Rica

Politica