vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stagii de practică plătite – în străinătate

Memebrii AIESEC Craiova, o organizaţie non-guvernamentală, au iniţiat timp de două zile o campanie de promovare a stagiilor de practică ce oferă tinerilor stagii profesionale internaţionale prin intermediul programului “Global Internships”.
Acest program se adresează studenţilor în an terminal sau master, dar şi celor care au absolvit orice formă de învăţământ universitar, cu condiţia să nu fi trecut mai mult de doi ani de la data finalizării studiilor. Vârsta maximă a celor care pot aplica este de 29 ani.

Programul „Global Internships” oferă tinerilor stagii internaţionale ce vor contribui la dezvoltarea lor profesională şi le vor da şansa să se specializeze într-un anumit domeniu de activitate. Aceştia vor putea să lucreze în companii din afara ţării, unde vor fi remuneraţi şi vor pune în practică cunoştinţele şi abilităţile proprii. Remuneraţia va fi în funcţie de salariul mediu din ţara respectivă.
Stagiile sunt în domenii precum: Educaţie, Marketing şi Management, IT şi durează între 3 şi 18 luni.

Cerinţe

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este necesar să cunoască o limbă străină la nivel avansat, să aibă şi un minim de experienţă în domeniul selectat şi să fie înarmaţi cu dorinţa de a se autodepăşi. Tinerii înscrişi la acest program vor trece printr-un proces de selecţie ce constă într-un interviu. Prin acest interviu se vor testa abilităţile celor care se înscriu pentru a vedea dacă îndeplinesc toate condiţiile necesare pentru a pleca într-un astfel de stagiu. După ce vor trece de interviu, aceştia îşi vor alege destinaţia şi internship-ul care li se potriveşte cel mai bine, fiind ajutaţi de un membru AIESEC.

O parte din costurile de deplasare şi chiar de cazare sunt acoperite de către companii, acest lucru depinde însă de destinaţia aleasă şi de domeniul în care efectuează stagiile, de exemplu în Polonia, pentru un internship în Educaţie, li se decontează o parte din costul biletului de avion şi primesc 100 dolari la sosire, pentru a-şi asigura o parte din cazare.
Pe parcursul celor două zile, în care s-a promovat acest program în incinta Electroputere Parc Mall, s-au arătat interesate mai multe persoane despre acest stagii, iar un număr de 15 au aplicat.

Am discutat cu destul de mulţi tineri, s-au arătat interesaţi de acest program, s-au înscris în jur de 15 studenţi, îi vom programa la un interviu, în cel mai scurt timp, să stăm de vorbă cu ei. Atunci când vin la standurile noastre, ne întreabă în primul rând de costurile acestui program.
A declarat Radu Saizu, purtător de cuvânt AIESEC Craiova

Cei interesaţi se pot înscrie în continuare pe site-ul www.aiesec-craiova.org, la secţiunea Global Internships Program.

Politica