luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Europa a învins Africa, Germania – Franţa, şocul din sferturi

Europa a câştigat duelurile din optimi în faţa Africii, dar niciuna dintre echipe nu a convins. De fapt, germanii chiar au dezamăgit, deşi la finalul celor 120 de minute de joc, ei au fost cei care s-au bucurat.
Panzerele au avut nevoie de prelungiri pentru a răpune “vulpile deşertului”. Vom vedea astfel, în al treilea sfert de finală, o Germania – Franţa cu ambele echipe având şanse egale de a ajunge în semifinale.

Franţa a fost peste Nigeria în înfruntarea directă, dar a părut că africanii au făcut un descântec pentru ca mingea să nu poată intra în poartă timp de 80 de minute.  Deşi a dominat net întâlnirea, selecţionata “cocoşului galic” s-a lovit fie de încăpăţânarea bravului portar Enyeama, care a închis poarta, fie de îndârjirea cu care au luptat fotbaliştii din apărarea Nigeriei.

Într-un final, chiar portarul Enyeama a fost cel care a greşit şi l-a făcut transformat în “salvator” al Franţei pe Pogba, care a înscris peste goalkeeperul ieşit neinspirat din poartă. În căutarea egalării, nigerienii s-au lăsat descoperiţi şi au marcat, în minutul 90, nefericit, în propria poartă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Germania a dezamăgit în faţa curajoasei Algerii, care a fost 90 de minute egală cu o echipă care aspiră la titlul mondial. Nemţii au fost peste adversari mai tot timpul, dar algerienii au preferat să se închidă în defensivă şi să facă faţă cu brio atacurilor în valuri ale “panzerelor”.

S-a terminat totuşi 2-1 şi avem tabloul aproape complet al sferturilor de finală, după cum urmează:
4 iulie
19.00    Franţa – Germania
23.00    Brazilia – Columbia

5 iulie
19.00    Argentina/Elveţia – Belgia/SUA
23.00    Olanda – Costa Rica

Şi avem şi o pauză binemeritată, cu certitudinea că o echipă din Europa va fi în semifinale (Germania sau Franţa) şi a doua, Olanda, care este greu de crezut că nu ar putea trece de Costa Rica. Să fie Brazilia şi Argentina celelalte două semifinaliste?

Politica