vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salariul minim creşte de la 1 iulie

Deputatul Claudiu Manda, vicepreşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a anunţat creşterea salariului minim, de la 1 iulie.  

În ciuda eforturilor făcute de către opoziţia PDL-PNL de a duce în derizoriu munca guvernaţilor şi a majorităţii parlamentare trebuie spus că nu reuşesc şi asta pentru că îi contrazic rezultatele obţinute. Reuşim în continuare să ne implementăm proiectele promise românilor şi să reparăm nenorocirile comise de către guvernarea PDL. Începând cu data de 1 iulie, salariul minim va ajunge la 900 de RON. Această creştere cu 50 de lei vine după ce la începutul anului am mai avut o creştere salarială. Chiar şi opoziţia PDL-PNL trebuie să accepte că în doar doi ani am reuşit să creştem salariul minim de la 700 la 900 de RON, nu să tăiem, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 30%. În România nu a mai existat de mult o creştere atât de consistentă a veniturilor mici.
Deputatul Claudiu Manda, vicepreşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci

Preşedintele PSD Dolj a făcut precizări şi cu privire la OUG prin care ratele la credite pot fi înjumătăţite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului fiscal prin care se reglementează unele deduceri pentru credite în cazul persoanelor fizice cu venituri mici. Prin aceste facilităţi fiscale acordate populaţiei îndatorate se urmăreşte majorarea veniturilor disponibile şi, de aici, creşterea consumului cu efecte favorabile asupra creşterii economice. Pentru a beneficia de deducerea specială lunară pentru credite restructurate, contribuabilii respectivi trebuie să realizeze venituri brute din salarii, la funcţia de bază sau venituri brute din pensii de până la 2.200 lei, inclusiv, în fiecare lună a perioadei impozabile în care se acordă deducerea, care va fi  lunar, pentru o singură sursă de venit şi reprezintă rata creditului de după încheierea perioadei de diminuare a ratei, nu mai mult de 900 lei, în anumite condiţii, pe baza documentelor justificative emise de împrumutator.Facilitatea fiscală se va acorda pe cel mult doi ani, atâta timp cât debitorul îşi onorează corespunzător serviciul datoriei. Este o măsură care vine în sprijinul românilor. Ne respectăm promisiunile şi ne continuăm proiectele asumate.
Claudiu Manda

Politica