Mai multe specializări ale Universităţilor din ţară, desfiinţate

Date:

Conform unui proiect de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică pe 24.06.2014, pe site-ul Ministerului Educaţiei, referitor la aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, a locaţiilor geografice de desfăşurare, a numărului de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, formă de învăţământ şi limbă de predare, precum şi a numărului maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi, în anul universitar 2014 – 2015 mai multe specializări vor intra în lichidare.

Mai exact, 33 de universităţi din ţară, de stat şi private, au specializări sau programe în lichidare. Astfel că, din anul şcolar 2014-2015, 120 de specializări, de la cele 33 de universităţi, vor fi desfiinţate şi nu vor mai organiza admitere. Studenţii care au intrat deja în program îşi vor putea finaliza studiile.
Universităţile vor analiza concordanţa datelor din Proiectul de Hotărâre de Guvern şi situaţia existentă în instituţia de învăţământ superior, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, iar eventualele observaţii vor fi transmise până pe 26.06.2014.

Potrivit obiectiv.info, 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior din ţară sunt propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).
Instituţiile vizate din Craiova sunt Universitatea “Mihai Viteazul”, dar şi mai multe specializări de la Universitatea din Craiova, secţia de Pedagogie de la Facultatea de Litere, specializări din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, şi altele de la Facultatea de Inginerie Electrică.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...