sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comercianţi amendaţi în piaţa din Craioviţa Nouă

Poliţiştii craioveni au în derulare o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit în mediul stradal.
Duminică, poliţiştii Secţiei 5 au derulat verificări în Piaţa Craioviţa Nouă – Big Nou.

Poliţiştii au verificat 16 societăţi comerciale, dar şi 5 persoane fizice independente, iar peste 25 persoane au fost legitimate. Ca urmare a abaterilor constatate poliţiştii craioveni au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevderile Legii Nr. 12/1990 R, în valoare totală de 2.000 lei.
IPJ DOLJ

Între cei amendaţi s-a aflat şi Fluturica, de 43 de ani, din Craiova. Aceasta vindea, în interiorul pieţei „Big Nou”, mai multe perechi de încălţăminte, fără a avea afişat preţul de vânzare. Fluturica a fost amendată cu 500 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Vâlcea se verifică unităţile de alimentaţie publică

Corpul de Control al Prefectului de Vâlcea şi-a continuat activităţile săptămâna trecută.
Sub lupă au intrat unităţile de alimentaţie publică.

În perioada 16 – 20 iunie 2014, Corpul de Control al Prefectului, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, a desfăşurat activitate în baza ordinelor prefectului nr. 111/18.03.2014 şi nr. 112/18.03.2014. Astfel, au fost iniţiate acţiuni de verificare a modului de respectare a condiţiilor igienico-sanitare şi protecţiei consumatorului în unităţi de alimentaţie publică. În municipiul Râmnicu Vâlcea şi oraşul Băile Olăneşti au fost verificate cinci unităţi de alimentaţie publică de tip restaurant, dintre care două unităţi au fost sancţionate cu amendă, o unitate a primit avertisment, iar două unităţi au primit recomandări pentru respectarea legislaţiei din domeniu. O unitate de alimentaţie publică de tip fast food din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost sancţionată cu amendă. De asemenea, a fost verificat modul de respectare a condiţiilor igienico-sanitare şi protecţiei consumatorului în unităţi care produc şi comercializează produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie.
Prefectura Vâlcea

În municipiul Râmnicu Vâlcea două unităţi care produc produse de tip patiserie şi covrigărie, respectiv produse de panificaţie de tip brutărie, au fost sancţionate cu avertisment, iar în oraşul Băile Olăneşti două unităţi care produc produse de tip patiserie, covrigărie şi cofetărie au fost sancţionate cu amendă şi avertisment.

Politica