vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şeful Clinicii de Hematologie de la Spitalul «Filantropia», prins cu şpagă

Un medic de la Spitalul „Filantropia” din Craiova, mai exact Gabriel Dragoş Găman, Şeful Clinicii de Hematologie, se află în arest la domiciliu de vineri, 20 iunie a.c., sub acuzaţia de trafic de influenţă. Medicul a fost prins în flagrant joi, după ce a primit 500 de euro de la o femeie, bani pe care îi ceruse susţinând că va interveni la un medic de la Comisia de Expertiză Medicală pentru a „rezolva” pensionarea medicală a mamei acesteia.

Medicul craiovean Gabriel Găman şeful Clinicii de Hematologie a Spitalului „Filantropia” din Craiova a fost arestat la domiciliu vineri, 20 iunie a.c., în baza deciziei Tribunalului Dolj, instanţă care a respins cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj de arestare a bărbatului.

Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În baza art. 227 alin. 2 C.pr.pen. rap la art. 218 C.pr.pen. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Găman Gabriel Dragoş, pe o durată de 30 zile începând cu 20 iunie 2014 şi până la 19 iulie 2014 inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 Cpp Impune inculpatului Găman Gabriel Dragoş obligaţia de a nu părăsi imobilul din Municipiul Craiova, str. Calea Bucureşti, fără permisiunea instanţei în faţa căreia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 C.pr.pen. pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemat, – să nu comunice cu denunţătoarea şi martorii din cauză. Supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpatului, se va face de către Serviciul de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Judeţului Dolj. În baza art. 221 alin. 4 C.pr.pen. Atrage atenţia inculpatului Găman Gabriel Dragoş că în caz de încălcare cu rea – credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin potrivit celor de mai sus, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpatului Găman Gabriel Dragoş, dacă nu este arestat în altă cauză. Cu drept de contestaţie. Pronunţată în Cameră de Consiliu, azi 20.06.2014.
Se arată în hotărârea Tribunalului Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cercetarea medicului a fost demarată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj după ce medicul a fost denunţat de o femeie care dorea să-şi pensioneze medical, mama. Femeia luase legătura cu Găman în luna aprilie, acesta îi spusese că „aranjamentul” costă 500 de euro, după cum a povestit acesta în denunţul depus la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, însă la începutul acestei luni a mai cerut încă 500 de euro, motivând că nu este suficientă suma pe care i-o achitase anterior. Bărbatul spunea că banii vor ajunge la un medic de la Comisia de Expertiză Medicală din cadrul Spitalului Filantropia în vederea soluţionării favorabile a dosarului de pensionare medicală a mamei sale.

Considerând că e prea scump, femeia s-a hotărât să-l denunţe, iar joi, 19 iunie a.c., s-a organizat flagrantul. Denunţătoarea s-a întâlnit cu medicul Gabriel Găman la cabinetul acestuia, i-a dat cei 500 de euro care fuseseră marcaţi criminalistic, şi imediat ce medicul a luat banii oamenii legii l-au prins. Găman a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, procurorul de caz dispunând reţinerea sa pe 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.
O zi mai târziu, vineri, 20 iunie a.c., Gabriel Găman a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au respins propunerea Parchetului dispunând arestul la domiciliu pe 30 de zile. Oamenii legii continuă cercetările faţă de medic pentru a stabili dacă a mai procedat astfel. 

Politica