duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Şcoala «Nicolae Bălcescu» şi-a completat vitrina cu trofee

Cea de-a opta ediţie a Cupei “Ilie Balaci” s-a încheiat ieri, după o dimineaţă cu meciuri atractive. Elevii şcolii “Obedeanu” au ieşit cu mic cu mare pentru a vedea la lucru patru echipe reprezentative ale unor unităţi şcolare din Craiova şi judeţ, echipe care s-au întrecut în cinstea lui Ilie Balaci.
Prezent pe terenul unde de atâtea ori a “bătut” mingea de la primul meci, Ilie Balaci a avut emoţii ca şi elevii. Şi asta din mai multe motive. Unul a ţinut de competiţia în sine, ajunsă la cea de-a opta ediţie, după cum spuneam, iar altul pentru că a revăzut prin ochii copiilor atmosfera din urmă cu ceva timp, atunci când terenul amintit era brăzdat cu driblinguri furibunde de la un capăt la altul de însăşi “minunea blondă”.

O să fie meciuri frumoase. Îi văd după privire cât de hotărâţi sunt. Uite, o să vedeţi că astă cu 10 o să fie cel mai bun.
A spus Ilie, arătând spre unul dintre jucătorii care tocmai se pregăteau să răspundă “prezent” la fluierul de start al competiţiei

Şi cum ochiul de maestru nu se înşeală a avut dreptate: meciurile au fost super, copiii dând totul pentru a fi remarcaţi de idolul tribunelor lui “Ion Oblemenco”. Primii au intrat în arenă elevii de la “Obedeanu” şi cei de la “Nicolae Bălcescu”.
După câteva minute de tatonare a căzut şi golul în poarta celor de la “Obedeanu”. Şi au mai fost şi altele pentru că la final oaspeţii au avut un avantaj consistent: 7-1.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ce să facem, au fost mai buni. Am încercat să nu avem emoţii dar nu am reuşit. În repriza a doua am jucat mai bine dar ne-au bătut cam rău.
A spus la final supărat un elev al şcolii gazdă, echipă coordonată de profesorul Ion Nedelcu

Caraula, surpriza frumoasă a competiţiei

Cea de-a  doua partidă a opus şcolile din Caraula (profesor Daniel Jianu) şi Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Bănie, condusă de profesorul Ionel Grigorescu. Îndârjire, ambiţie, bucurie, tristeţe sau fericire, sunt sentimentele care timp de 45 de minute au brăzdat chipul copiilor aflaţi pe teren.
Scorul a fost deschis de craioveni care s-au crezut prea repede învingători şi au fost egalaţi rapid. Ba mai mult, pe finalul reprizei a doua au fost şi depăşiţi, la un gol, dar tot înfrângere se cheamă. 2-1 pentru Şcoala Gimnazială din Caraula care a câştigat şi dreptul de a disputa finala împotriva celor de la “Nicolae Bălcescu”.

Am avut emoţii mai mari decât copiii. Este prima competiţie de această amploare la care participăm şi e normal să avem emoţii. Unde mai punem că am jucat sub privirile lui Ilie Balaci. Bine că am bătut şi mergem în finală.
A comentat fericit profesorul Daniel Jianu de la Şcoala Caraula

Până la finală a mai fost un pas, unul în care s-au remarcat băieţii de la “Obedeanu” pentru că s-au impus cu 4-3 în faţa celor de la “Artă”. Mari emoţii au avut pentru că după 3-1 şi momente de relaxare prematură s-au văzut egalaţi la 3. Un contraatac le-a adus mult râvnitul loc trei şi cupa oferită de Direcţia pentru Sport şi Tineret Dolj. Trofeul a mers direct în vitrina de la intrarea în şcoală pentru că “vrem să ne mândrim cu ce facem aici”, după spusele unui jucător.

Finală pe imnurile «Olteniei eterna Terranova»

Ultimul act al întrecerii a debutat pe imnul Universităţii Craiova cântat de toţi cei prezenţi, îndemnaţi la vocalize cu succes de Dan Păsărin şi simpatica mascotă leu a Sălii Polivalente, Simba. A fost un moment care l-a emoţionat pe Ilie Balaci pentru că a stârnit atâtea amintiri plăcute petrecute pe “Central”. După aceasta, a început meciul cu Ilie Balaci la centru dând lovitura de începere. Şi a trebuit să o facă regulamentar pentru că a fost urmărit de fluierul atent al lui Ion Velea, cel care a condus de la centru ultimul act al întrecerii alături de David Doicaru.

“Pelicanul” nu a trecut nimic cu vederea şi, la fel de ferm ca atunci când conducea de la centru meciuri internaţionale, a calmat spiritele din teren. Bine, acestea nu au fost încinse peste limita regulamentului dovedindu-se din plin că în şcolile craiovene se face educaţie, motiv pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean, prin inspectorul de specialitate Niculina Lazarciuc, trebuie felicitat.

Cei mai buni s-au dovedit elevii din Bănie. Echipa din Craiova a trecut de Şcoala Gimnazială Caraula cu scorul 6-2 prin golurile lui Andrei Pătra (2 goluri), Laurenţiu Roman (2), Robert Murgăşeanu şi Florin Stan. Pentru formaţia din Caralula au marcat Sebastian Lungu şi Cosmin Luican. Profesorul Şcolii Gimnaziale “Nicolae Bălcescu”, Cristian Ghiţă, a utilizat următorii jucători: Victor Smarandache – Marius Brândoşiu, Andrei Pătra, Robert Murgăşeanu, Andrei Sârbuică, Florin Stan, Robert Ene, Laurenţiu Roman şi Răzvan Dănănău. Pentru Caraula au jucat Constantin Cimpoeru – Sebastian Lungu, Cosmin Luican, Marin Enache, Vladu Voinea, Bogdan Dică, Vlăduţ Dincă.

Dulciuri şi cadouri pentru toţi participanţii

Festivitatea de premiere a adus bucurii suplimentare pentru că sponsorii competiţiei, la care cotidianul “Ediţie Specială” a fost partener, nu au lăsat nerăsplătite eforturile tinerilor doljeni. Produsele marca “Vivien” şi “Nulka” le-au îndulcit serios ziua, fiind mai mult decât suficiente pentru a ajungea tuturor copiilor.

La acestea s-au adăugat cadourile oferite cu generozitate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (director Alina Ionescu), CSM Craiova (director Sorin Manda) şi Sala Polivalentă (director Aurelia Filip). În final rămâne de consemnat declaraţia lui Ilie Balaci, “actorul principal” al evenimentului:
Din păcate, noi, cei de la Obedeanu nu am câştigat niciodată această competiţie, dar este una foarte interesantă pentru că apar foarte mulţi copii. Cei care ar trebui să fie interesaţi de aceşti copii, nu vin. Sunt ferm convins că mininim trei dintre copiii pe care i-am văzut astăzi (n.r. ieri), dacă ar fi bine instruiţi, în trei, patru ani, Craiova s-ar putea mândri cu ei. Din păcate, aud că patronii sunt interesaţi de portughezi şi de africani.

spot_img
spot_img

Politica