joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Brazilia şi Croaţia deschid astăzi «balul»

Din această seară, Planeta se aliniază la ora Braziliei. Începe cea de-a XX-a ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal. 32 de echipe vor lupta pentru supremaţie. Iar “balul” va fi deschis de ţara organizatoare, Brazilia, care va evolua la Sao Paolo, pe Arena Corinthians, împotriva Croaţiei. 62 de partide de fotbal se vor disputa până la marea finală, care va avea loc pe data de 13 iulie, la Rio de Janeiro, pe celebrul Estadio de Maracana.

De două ori s-au întâlnit, în istoria recentă, Brazilia şi Croaţia, echipele care deschid cea de-a XX-a ediţie a Mondialului de fotbal.  Pe 13 iunie 2006 a fost 1 la 0 pentru brazilieni, la turneul final din Germania, în vreme ce cu un an înainte, pe 17 august 2005, cele două echipe remizau, 1-1, într-o partidă amicală.

Partida pare a fi la îndemâna gazdelor, care în ultimele şase partide jucate a înscris 19 goluri şi a primit unul singur. Totuşi, antrenorul Felipe Scolari este conştient de presiune la care sunt supuşi elevii săi: “Toată lumea aşteaptă ca Brazilia să fie în finală. De fapt, să câştige trofeul. Jucăm acasă, avem publicul de partea noastră, iar dacă la final nu vom fi noi cei câştigători, asta înseamnă că o altă echipă a fost mai bună”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De cealaltă parte, Croaţia îşi joacă şansa, chiar dacă aceasta pare una infirmă în faţa brazilienilor şi vrea să facă un meci cât mai bun.  După tragerea la sorţi şi aflarea adversarelor, antrenorul Croaţiei, Niko Kovac a declarat: “Este o onoare să jucăm în meciul de deschidere,  împotriva Braziliei. Ştim că va fi un meci frumos”.  

Vedetele echipelor sunt Neymar, Fred şi Thiago Silva, la Selecao, în vreme ce Croaţia răspunde cu Mandzukic şi Modric.
Partida va fi arbitrată de o brigadă de arbitri din Japonia, care îl are la centru pe  Yuichi Nishimura, asistat la cele două tuşe de Toru Sagara şi Toshiyuki Nagi.
În grupa A, în afară de Brazilia şi Croaţia, mai evoluează Mexic şi Camerun. Opinia generală este că meciul grupei va fi ultima întâlnire din grupă, Croaţia împotriva Mexicului, echipele care luptă pentru locul secund în grupă.

–––

Iată programul complet al meciurilor:

12 Iunie 2014 ora 23.00 Brazilia – Croaţia    –    Arena Corinthians, Săo Paulo
13 Iunie 2014 ora 19.00 Mexic – Camerun    –    Arena das Dunas, Natal
 
17 Iunie 2014 ora 22.00 Brazilia – Mexic    –    Estádio Castelăo, Fortaleza
19 Iunie 2014 ora 01.00 Camerun – Croaţia    –    Arena Amazônia, Manaus
 
23 Iunie 2014 ora 23.00 Camerun – Brazilia    –    Estádio Nacional Mané Garrincha, Brasília
23 Iunie 2014 ora 23.00 Croaţia – Mexic     –    Arena Pernambuco, Recife

 

Politica