vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi proteste la Oltchim

Aproape 200 de foşti angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, ieri, la sediul societăţii. Oamenii cer în continuare plata salariilor compensatorii pe care le aşteaptă din 2013, de când au fost disponibilizaţi.
După aproximativ o oră de proteste aceştia au fost invitaţi de conducerea combinatului la discuţii, notează AGERPRES. Conducerea combinatului le-a transmis că, în prezent, nu există fonduri pentru plata salariilor compensatorii şi că le vor fi achitate când Oltchim va fi privatizată.

La întrebarea disponibilizaţilor de ce pe fişele fiscale pe anul 2013 au fost trecute aceste sume ca şi cum ar fi fost încasate, conducerea Oltchim a precizat că greşeala aparţine DGFP, mai arată AGERPRES.
Discuţiile avute cu conducerea nu i-au mulţumit pe disponibilzaţi care au spus că vor continua protestele.  AGERPRES mai arată că termenul iniţial pentru privatizare, care era fixat pentru 6 iunie, a fost amânat cu şase luni, interval de timp în care se speră ca rafinăria piteşteană Arpechim să fie preluată de stat şi cele două societăţi să fie vândute la pachet.

Politica