joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amenzi în industria agroalimentară

Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi au continuat, în luna mai activităţile de control în unităţile din industria agroalimentară.
Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, controlul dăunătorilor, condiţiile de igienă şi cele de funcţionare ale unităţii.
La nivel naţional, s-au efectuat 7.695 de controale în unităţi care-şi desfăşoară activitatea în următoarele domenii de activitate: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare şi a celor alcoolice, a altor produse alimentare, precum şi unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe.

În judeţul Dolj au fost aplicate amenzi în valoare de 2.000 lei pentru comercializarea alimentelor fără respectarea normelor igienico-sanitare.
DSV Gorj a dat amenzi de 7.000 lei pentru drojdie depozitată direct pe paviment, recipienţi de depozitare neigienizaţi, comercializarea produselor alimentare în spaţiu neaprobat, produse alimentare preambalate nesectorizate în spaţiul de refrigerare (mezeluri şi băuturi alcoolice), nerespectarea vecinătăţilor la depozitare, etichetarea incompletă a unor produse alimentare preambalate.
În Mehedinţi, s-au dat amenzi de 1.200 lei pentru manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, iar în Vâlcea sancţiunile se ridică la 5.600 lei şi au fost aplicate pentru nerespectarea condiţiilor depozitare, unitate neînregistrată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Politica