joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa «Ilie Balaci» a ajuns la a VIII-a ediţie

Tradiţia competiţiei fotbalistice interşcolare organizate de Şcoala Generală Nr. 1 “Obedeanu”, ce poartă numele fostului jucător al “Craiovei Maxima”, îşi păstrează continuitatea.
În acest an, Cupa “Ilie Balaci” a ajuns la a opta ediţie, una la care va fi prezent şi cel supranumit „minunea blondă”. Pe terenul de fotbal din incinta şcolii “Obedeanu”, începând cu ora 9.00, se vor întâlni patru echipe formate din elevi gimnaziali, de la Şcoala Nr. 39 “Nicolae Bălcescu”, Liceul de Arte “Marin Sorescu, Şcoala Generală din Caraula şi, instituţia organizatoare, Şcoala Generală Nr. 1 “Obedeanu”.

Toate datele despre acest miniturneu, au fost prezentate ieri în faţa mass-media, la o conferinţă de presă susţinută la şcoala “Obedeanu”, ce i-a avut drept protagonişti pe coordonatorul instituţiei de învăţământ Ion Nedelcu, inspectorul şcolar de educaţie fizică şi sport Niculina Lazarciuc, directorul DJTS Dolj Alina Ionescu şi două nume grele ale fotbalului craiovean, Ilie Balaci şi Ion Velea.

Primul cuvânt l-a avut profesorul Ion Nedelcu, care a declarat:
Am ajuns la o nouă ediţie a Cupei „Ilie Balaci”, cea cu numărul opt, organizată de  Şcoala Generală Nr. 1 „Obedeanu”. Şcoala noastră a avut onoarea să fie cea care i-a pus în condeiul în mână marelui jucător de fotbal Ilie Balaci, iar acum ne facem datoria să îl celebrăm prin activitatea ce l-a consacrat. Ne dorim să continuăm în fiecare an cu organizarea acestei competiţii şi le urez succes tuturor participanţilor de la această ediţie”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu pot decât să spun că mă simt onorată să fiu aici şi ca anul trecut felicit gazda pentru că are această iniţiativă. În aceste zile, nu multe şcoli se implică în organizarea unor competiţii sportive şcolare. Într-adevăr, calendarul Ministerului de Educaţie este unul foarte încărcat în privinţa competiţiilor şcolare, dar această competiţie reprezintă un prilej foarte bun pentru copii de a se întrece într-un cadru oficial, mai ales că este o cupă ce poartă numele unui mare sportiv craiovean, Ilie Balaci. Cu atât mai mult, faptul că este şi dânsul prezent aici, va fi un lucru deosebit pentru elevii care vor lua parte la întrecere.
Niculina Lazarciuc, inspector şcolar de educaţie fizică şi sport în cadrul ISJ Dolj

Doresc să felicit organizatorii pentru consecvenţă, s-a ajuns la a VIII-a ediţie, personal este a doua la care particip. Suntem alături de organizatori ca de fiecare dată şi vom sprijini aceste iniţiative. Felicitări şi mult succes participanţilor, sperăm ca şi vremea să fie alături de noi, şi cea mai bună echipă să câştige.
A spus şi Alina Ionescu, directorul DJTS Dolj, care alături de CSM Craiova şi Sala Polivalentă este partenerul implicat total al acestui eveniment sportiv

În final, cel care dă numele acestei competiţii, Ilie Balaci, a afirmat că este încântat de faptul că s-a ajuns la a VIII-a ediţie, considerând-o una dintre cele mai longevive întreceri fotbalistice.

Pot să spun că Şcoala Obedeanu este singura pe care am terminat-o fără să chiulesc nici măcar o dată. În rest, la liceu am rezistat trei luni, iar facultatea a fost făcută altfel, atât timp cât eram fotbalist. Nu întâmplător este a opta ediţie. M-am născut pe data de 8, am purtat numărul 8 pe tricou, iar acum sunt prezent la a VIII-a ediţie a competiţiei. Cred că este printre cele mai importante competiţii ca longevitate.
A declarat „minunea blondă” a Băniei

Un alt Cunoscut om de fotbal din Bănie, Ion Velea, cel care va arbitra şi finala Cupei, a susţinut că este bucuros de participarea la ediţia de anul acesta, care poartă un număr semnificativ în viaţa sa, însă doreşte ca în viitor această competiţie să ia mai multă amploare.

Mă bucur că particip la a VIII-a ediţie a Cupei Ilie Balaci. Pentru mine, cifra 8 a reprezentat mereu ceva deosebit, eu terminând Şcoala nr. 8, Emil Racoviţă, din Bucureşti, alături de Nadia Comăneci. Îmi pare rău că această competiţie nu a luat mai multă amploare până acum. Este păcat că alte şcoli nu organizează asemenea întreceri pentru foştii lor sportivi de valoare.
A spus Ion Velea

Meciurile vor lua startul astăzi, la ora 9.00, pe terenul de fotbal din curtea Şcolii “Obedeanu”, iar sistemul competiţional ales este cel eliminatoriu. În primul act, sunt programate partidele Şc. “Obedeanu” – Şc. Gimnazială “ Nicolae Bălcescu” şi Liceul de arte “Marin Sorescu” – Şc. Gimnazială Caraula. Jocurile din semifinale vor fi arbitrate de David Doicaru şi Adrian Cuculici, fluieraşi ce activează în Liga IV-a doljeană, iar în ultimul act de corectitudinea jocului se va ocupa fostul arbitru Ion Velea, posibil împreună cu Sebastian Colţescu.

Politica