sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grupa H, echipele europene favorite

Grupa H, ultima de la Campionatul Mondial, încheie prezentarea celor 32 de echipe prezente la turneul final de fotbal Brazilia 2014. Rusia, Belgia, Algeria şi Coreea de Sud sunt echipele care se regăsesc în această grupă.
Rusia este câştigătoarea grupei F europene, cu 22 de puncte obţinute. Ruşii au câştigat 7 partide, au terminat una la egalitate şi în două rânduri s-au recunoscut învinşi. S-a vorbit la un moment dat de înlocuirea Rusiei la Mondial, din cauza problemelor politice din ţară, dar FIFA nu a luat nicio decizie în acest sens.

Belgia vine din grupa A europeană, grupă pe care a câştigat-o, după disputarea celor 10 partide, cu 26 de puncte din 30 posibile. Belgienii au obţinut 8 victorii şi două egaluri.
Apărarea a fost punctul forte al câştigătoarei grupei, dat fiind faptul că a primit doar patru goluri.
Algeria reprezintă “continentul negru”, câştigând grupa de precalificare H a zonei Africa de Sud. În meciul de baraj pentru mondiale, algerienii au avut noroc în faţa Burkinei Faso, pe care au lasat-o acasă graţie golurilor marcate în deplasare.

Coreea de Sud a terminat pe poziţia secundă a grupei A asiatice, cu 14 puncte din 8 partide disputate: patru victorii, două egaluri şi două înfrângeri au obţinut coreeni în grupa câştigată de Iran. Au marcat 13 goluri şi au primit 7.
Europa ocupă, în viziunea specialiştilor, cele două poziţii care duc mai departe, cu Belgia favorită să câştige grupa şi Rusia pe poziţia secundă. Coreea de Sud este cotată ca a treia echipa din grupă în vreme ce algerienii au cele mai mici şanse de a accede mai departe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

––-

Iată programul complet al meciurilor:

17 iunie 2014
ora 19.00     Belgia – Algeria     Estádio Mineirăo, Belo Horizonte
18 iunie 2014
ora 01.00     Rusia – Coreea de Sud     Arena Pantanal, Cuiabá

22 iunie 2014
ora 19.00     Belgia – Rusia     Estádio do Maracană, Rio de Janeiro
22 iunie 2014
ora 22.00     Coreea de Sud – Algeria     Estádio Beira-Rio, Porto Alegre

26 iunie 2014
ora 23.00     Coreea de Sud – Belgia     Arena de Săo Paulo, Săo Paulo
26 iunie 2014
ora 23.00     Algeria – Rusia        Arena da Baixada, Curitiba

Politica