joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Roland Garros, bun venit în Bănie!

Pentru prima dată în istoria tenisului craiovean, un trofeu de la „Roland Garros” ajunge pe meleagurile Băniei. Ioana Roşca, cea mai promiţătoare tenismenă a Craiovei, a făcut o figură remarcabilă în competiţia juniorilor de la Paris, numărându-se printre campionii acestei ediţii.
Jucătoarea legitimată la CSM Craiova, alături de bucureşteanca Ioana Ducu, a triumfat în proba de dublu fete pe zgura pariziană.
Româncele au răpus, sâmbăta trecută, în ultimul act, duoul Catherine Bellis/Marketa Vondrusova (SUA/Cehia), a şaptea echipă în rândul favoritelor la trofeu.
Partida s-a încheiat în super tie-break, unde perechea Roşca/Ducu s-a impus cu 11-9, după ce primul set a fost câştigat autoritar de jucătoarele noastre, scor 6-1, ca mai apoi adversarele să îşi adjudece al doilea parţial cu 7-5.  

Perechea Ioanelor a avut un parcurs extrem de facil în drumul spre finală, cu victorii împotriva mai multor echipe de pe lista capilor de serie, după cum urmează:  Sofia Kenin/Kaitlyn McCarthy (USA, cap de serie nr.5) – în primul tur (scor 4-6, 6-4, 10-5), Priscilla Hon/Jil Belen Teichmann (AUS/SUI, cap de serie nr.2) – în turul secund (scor 6-1, 7-5), Paula Gilbert/Bolsova Zadoinov (ESP) – în sferturile de finală (scor 6-1, 7-6) şi Naiktha Bains/Alicia Black (AUS/USA, cap de serie nr.4) – în semifinale (scor 6-3, 6-3).
Ioana Roşca aduce prin acest rezultat o mare pată de culoare în tabloul tenisului de câmp craiovean, care revine în prim-plan printr-o performanţă mai mult decât notabilă. La sfârşitul turneului, obosită dar mereu pregătită să ia startul într-o nouă cursă, Ioana s-a arătat extrem de fericită de obţinerea trofeului de la Paris, declarând că este unul dintre titlurile ce va purta un loc special în vitrina proprie.
Pentru anul viitor, Ioana îşi propune să promoveze în calificările pentru senioare, la „Roland Garros”.

Sunt foarte emoţionată în aceste momente. Este o bucurie enormă că am obţinut un trofeu la Roland Garros, ne-am dorit mult amândouă să câştigăm acest titlu. Va avea cu siguranţă un
loc special în vitrina mea cu trofee. Despre meci pot spune că în super tie-break, când am revenit, a fost momentul cheie. La anul sperăm să jucăm şi noi calificări aici, la Roland Garros, la senioare. E un ajutor pentru noi să vedem românce cum joacă în turneele mari şi să avem un exemplu de urmat.

A declarat Ioana Roşca, după decernarea trofeului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jucătoarea craioveană nu va avea mult timp la dispoziţie să îşi savureze proaspătul trofeu câştigat, deoarece va pleca în Spania pentru a-şi relua activitatea competiţională, urmând să participe la o serie de turnee.

Politica