joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Finalistele din 2010 se întâlnesc în grupă

Grupa B a Campionatului Mondial de Fotbal se deschide cu un meci de colecţie, Spania -Olanda, adică o reeditare a ultimei finale, adjudecată de “Furia Roja”, după prelungiri. Şi ce meci putea să fie mai frumos în această grupă, dacă nu întâlnirea dintre iberici şi batavi?
Alături de acestea, vor lupta, cu şanse minime însă de a accede mai departe, Australia şi Chile.
Campioana “en-titre” Spania merge la Mondial cu datoria de a-şi apăra trofeul cucerit pe continentul “negru” în 2010. Sorţii i-au hărăzit ca adversar, în prima partidă din Grupa B, chiar echipa în faţa căreia “Furia Roja” câştiga, în urmă cu patru ani, primul trofeu mondial, Olanda.

Spania a acces la Mondial după ce a câştigat grupa I de calificare, cu şase victorii şi două egaluri. În grupa respectivă a mers mai departe şi Franţa. În opt partide disputate, ibericii au strâns 20 de puncte, marcând de 14 ori şi primind doar trei goluri.
Olanda a fost advesară a României şi a câştigat “la galop” grupa D de calificare la Campionatul Mondial. Din 10 partide disputate, Olanda a câştigat 9, un singur meci terminându-se la egalitate. 34 de goluri au înscris batavii adversarilor (7 României) dar cel mai răsunător rezultat este victoria cu 8-1 în faţa Ungariei (scorul preliminariilor).

Australia participă la turneul final de pe locul 2 al grupei B, zona Asia (în premieră, Australia a fost introdusă geografic în această zonă). 13 puncte a obţinut echipa de la antipozi în cele opt partide disputate (trei victorii, patru egaluri, o înfrângere).
Chile a ocupat poziţia a treia în clasamentul zonei America de Sud, după Argentina şi Columbia, cu 28 de puncte din 16 partide(nouă victorii, un egal, şase înfrângeri).
Bătălia pentru locul 1 se dă, indiscutabil, între reprezentantele europene din grupă. Specialiştii dau ca favorită la câştigarea grupei pe actuala deţinătoare a trofeului, Spania. Olanda este şi ea în cărţi să meargă mai departe, surprinzător însă aproape la egalitate cu echipa plasată pe poziţia a treia, Chile. Australia este outsiderul grupei, cu şanse minime de a se clasa în primele două echipe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

––-

Iată programul complet al meciurilor:

13 Iunie 2014
ora 23.00     Spania – Olanda –  Arena Fonte Nova, Salvador

14 Iunie 2014
ora 01.00     Chile – Australia – Arena Pantanal, Cuiabá

18 Iunie 2014
ora 19.00     Australia – Olanda – Estádio Beira-Rio, Porto Alegre  

18 Iunie 2014
ora 22.00     Spania – Chile – Estádio do Maracană, Rio de Janeiro

23 Iunie 2014
ora 19.00     Olanda – Chile – Arena da Baixada, Curitiba

23 Iunie 2014
ora 19.00    Australia – Spania –  Arena de Săo Paulo, Săo Paulo

Politica