vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Au terminat şi handbalistele campionatul

Ultimul meci pe care handbalistele de la SCM Craiova l-au disputat în acest sezon s-a desfăşurat în Polivalenta din Bănie. În faţa unei săli dezolant de goale pentru un meci de handbal, elevele antrenorilor Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora au învins Cetate Deva. După cum aminteam, partida conta în cadrul tunrneului locurilor “7-9”, şi a fost cea care a definitivat clasamentul la acest nivel. Mai precis a stabilit locurile opt şi nouă din Liga Naţională pentru că şaptele fusese asigurat de CSM Bucureşti după meciul cu CM Craiova.

Jocul nu a fost unul strălucit, cel puţin în prima sa parte, greşelile individuale, lipsa de viziune pe linia de nouă metri dar şi precipitarea în faze clare ducând la situaţii de joc care au distrat tribuna. Şi asta în cazul ambelor echipe. Dacă la Craiova se putea vorbi de presiunea unui rezultat, pentru că e greu de crezut că nu s-au strâns rândurile pentru a se termina cu victorie în faţa propriilor suporteri, la Deva nu e nimic de comentat. Şi asta pentru că, pentru prima dată în Polivalenta craioveană o echipă nu a avut … antrenor, Cetate Deva venind în Bănie fără bancă tehnică.
Oaspetele au reuşit datorită realizărilor lui Carmen Cartaş şi Melinda Toth (jucătoare de 41 de ani) să trăiască prima repriză până spre finalul ei.

În ultimele două minute ale acesteia Craiova s-a desprins la trei goluri şi a fost clar că nu va avea probleme pentru că devencele au jucat atât cât au avut benzină. În plus, schimbările tactice realizate de banca tehnică din Băni e nu au avut compensare în partea cealaltă din motivul amintit. Toth a încercat să scoată din blazare echipa oaspete dar nu a reuşit. Referitor la partea a doua a jocului, trebuie spus că de la cabine a venit o echipă mult mai motivată care a înţeles că spectatorii şi handbalul local au nevoie de o victorie. Câteva parade ale porţii, eficienţă pe contractat şi meciul a fost rezolvat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La două minute după reluarea partidei se conducea la un ecart de cinci goluri, păstrat  şi chiar mărit pe parcursul reprizei. În minutul 36 s-au apropiat la mai puţin de cinci goluri devencele atunci tabela arătând scorul de 18-13. După aceasta pe teren a fost o singură echipă şi aceea a fost cea craioveană. În ultimele zece minute ale partidei, oaspetele nu au mai reuşit să înscrie deloc în timp ce reprezentantele Bănie au făcut-o de patru ori.
Prin această victorie Craiova termină pe opt, un loc la care nu se visa în urmă cu o lună dar care nu reprezintă îndeplinirea obiectivului pentru acest sezon. Iar acest lucru nu trebuie uitat. Au evoluat pentru SCM jucătoarele: Paşca, Munteanu – Lazăr, C. Ilie (2 goluri),  Ianaşi (3), Dincă (7), Han (2), Apipie (2), Tivadar (3), Snopova (4), Cioaric (4), Joldeş (3).

Politica