vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Let’s do it, Danube!»

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a deschis vineri, 30 mai 2014,  campania de educaţie non-formală privind ecologia şi protejarea mediului şi a apelor la Colegiul Naţional “Carol I” Craiova şi va continua până la terminarea anului educaţional în alte două unităţi de învăţământ din judeţul Dolj şi Mehedinţi.
Această campanie face parte din proiectul “Let’s do it, Danube!” ce vizează două direcţii de implicare socială: educaţia şi mediul. În acest context, specialiştii A.B.A Jiu au susţinut o lecţie deschisă elevilor din clasa a III-a D Colegiul Carol I, explicându-le micuţilor domeniile de utilizare a apei, ce înseamnă poluarea apelor, de câte feluri este aceasta, care sunt principalele tipuri de poluanţi, efectele poluării asupra florei şi faunei din fluviul Dunărea, ce efecte produc transporturile navale, care este legătura dintre apă şi energia hidroelectrică.

Totodată, a fost dezbătută în amănunt problema apei în lume, elevii dând dovadă de mult interes şi răspundere faţă de ceea ce  înseamnă risipa resurselor de apă.
Pentru cooperarea şi isteţimea lor, elevii au primit câte un caiet cu mascota proiectului -“Picătura”, iar materialele promoţionale vor fi amenajate într-un colţ al clasei specific “Apei” care să le amintească de fiecare dată cât de important este acest element pentru viaţă.

Administraţia Naţională “Apele Române” devine partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube !”, eveniment care se va concretiza în curăţarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internaţională a fluviului, pe data de 29 iunie 2014. După colaborarea din cadrul celor patru ediţii ale zilei naţionale de curăţenie, echipa Let’s Do It, Romania! desfăşoară pentru prima oară proiectul Let’s Do It, Danube ! împreuna cu A.N. ”Apele Române”.  Evenimentul de astăzi, pe care l-am desfăşutat la Colegiul Carol I  constituie  prima parte din proiectul amintit – cea educaţională – urmând să se concretizeze în curăţarea malurilor Dunării.
Purtător de cuvânt A.B.A Jiu, Camelia Bărbuţu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne bucurăm de iniţiativa celor de la A.B.A Jiu care au decis să realizeze acest proiect educaţional. Cu această ocazie elevii au înţeles de ce trebuie să preţuiască apa, cât de important este să păstrăm apele curate şi de ce trebuie protejata flora şi fauna fluviului Dunărea. Totodată, pentru a fi stimulaţi, elevii au fost angrenaţi şi într-un concurs de desene şi compuneri, urmând ca până la sfârşitul acestui an şcolar cei de la Administraţia Bazinală de Apă Jiu să premieze cele mai bune materiale.
Nica Isabella Marilena, învăţătoarea clasei a III-a D C. N. “Carol I” Craiova

Judeţele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curăţenie sunt: Caraş – Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa.
“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată, pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reuşit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deşeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.     
“Let`s Do It, Romania!“ este proiectul tuturor celor care cred că, în România, se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.

Politica