luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

1 iunie, cu poliţişti, la Olt

1 iunie –  Ziua Internaţională a Copilului a constituit un bun prilej pentru poliţiştii olteni de a fi alături de micuţii sărbătoriţi, prin organizarea unor activităţi care i-au încântat.
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, din dorinţa unui dialog sincer cu cetăţenii, poliţiştii au organizat „Ziua Porţilor Deschise”, în comuna Strejeşti.

Această activitate a fost organizată în cadrul proiectului “Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic”, care se află în derulare la nivelul I.P.J. Olt.
La activitate, au participat reprezentanţii autorităţilor locale, precum şi cei ai comunităţilor de romi, fiindu-le prezentate dotarea logistică şi echipamentele din dotarea poliţiştilor de ordine publică, poliţie rutieră, arme, explozivi, substanţe periculoase, crima organizată, criminalistic şi S.A.S, precum şi materiale preventive, ce au fost distribuite de către poliţiştii C.A.P.C.

Acest eveniment a avut ca scop cunoaşterea problemelor cu care se confruntă ceilalţi cetăţeni ai judeţului, dar şi acela de a reintegra copii de etnie romă şi copii din familii defavorizate într-un sistem de valori normale şi concrete, prin susţinerea materială şi morală a acestora.
Ca de fiecare dată, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au marcat Ziua Internaţională a Copilului prin organizarea unei activităţi de informare şi prevenire în şcoala gimnazială, din comuna Dobrosloveni, unde au participat reprezentanţii autorităţilor locale şi cei ai Clubului Internaţional “Soroptimist” – filiala Olt.
De asemenea, poliţiştii de proximitate şi cei de poliţie rutieră au organizat întâlniri cu elevi din învăţământul primar şi gimnazial, unde au fost purtate discuţii privind delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, însuşirea regulilor de circulaţie, precum şi ale aspecte ale muncii de poliţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

IPJ OLT

Politica