duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Au început Evaluările Naţionale pentru elevii de clasa a patra

Evaluările Naţionale la clasa a patra au început ieri, cu proba de scris, citit la limba şi literatura română. La nivelul judeţului Dolj există 157 centre în care se organizează aceste Evaluări Naţionale.

Avem un număr de aproximativ 5000 elevi la clasa a patra, 5000 la clasa a doua şi 5300 la clasa a şasea. Fiecare probă durează 60 minute pentru clasa a patra. La nivelul fiecărei şcoli există o comisie care se ocupă cu organizarea şi administrarea testelor. Notele nu se trec în catalog, dar pe baza rezultatelor vor fi elaborate planuri individualizate de învăţare care vor fi aduse la cunoştinţa părinţilor în vederea îmbunătăţirii rezultatelor.
A declarat Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt ISJ Dolj

Probele pentru Evaluarea Naţională continuă cu testările pentru clasa a doua în data de 2 şi 4 iunie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În data de 2 iunie-proba de competenţe de receptare a mesajului, este vorba de citit care durează 25 minute, după care urmează o pauză de 10 minute şi apoi se aplică testul scris la această probă, iar în data de 4 iunie are loc proba pentru Evaluarea Naţională la clasa a doua, la disciplina matematică. În zilele de 5 şi 6 iunie au loc Evaluările Naţionale pentru clasa a şasea. Rezultatele nu sunt făcute publice.
A mai spus Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt ISJ Dolj

spot_img
spot_img

Politica