luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Studenţii noştri pot mai mult!», la cea de-a doua ediţie

Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, îi invită pe tinerii craioveni să ia parte la evenimentele de prezentare şi promovare care vor avea loc până pe 30 mai. Ieri, a fost prezentată componenta aplicată, oferită de cele zece facultăţi, prin derularea celei de-a doua ediţii a evenimentului “Studenţii noştri pot mai mult!”, pe esplanada Teatrului Naţional “Marin Sorescu”.
Evenimentul este organizat de Universitatea din Craiova, în colaborare cu Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti (COS) şi Casa de Cultură a Studenţilor Craiova. Proiectul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sporturilor, prin CCS Craiova.
“Deschidem porţile” până pe 30 mai, începând cu ora 09.00, pentru  toate cele 10 facultăţi care vor prezenta informaţii cu privire la Admiterea pentru  anul universitar 2014 – 2015. Evenimentul „Zilele Porţílor Deschise – 2014” are loc astăzi, în Holul Central al Universităţii din Craiova, între orele 09.00 – 17.00.

ONG-urile afiliate Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti s-au reunit în această săptămână pentru a încuraja toţi tinerii craioveni şi toţi studenţii să se implice în cât mai multe acţiuni de voluntariat. Dorim să conştientizeze cât de importante sunt aceste acţiuni pentru ei, pentru dezvoltarea şi parcursul lor profesional, dar mai ales pentru dobândirea de noi cunoştinţe. Toţi voluntarii COS s-au unit în această perioadă pentru a da dovadă de solidaritate şi pentru a demonstra tuturor studenţilor că noi, prin voinţa noastră, putem mai mult, că avem o viziune proprie. Fiecare facultate derulează anumite activităţi. Se vor desfăşura campanii de ecologizare, de informare, dezbateri publice, spectacole de teatru, scurte momente muzicale. Facultatea de Litere a distribuit citate celebre ale scriitorilor români şi străini, a avut o expoziţie de cărţi, iar studenţii Secţiei de Arte au organizat astăzi un spectacol Visul unei nopţi de mai.
A declarat Roxana Streche, vicepreşedinte de imagine COS

Tinerii vor primi materiale informative cu privire la oferta educaţională a fiecărei facultăţi

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tinerii viitori studenţi au posibilitatea de a găsi răspunsuri la următoarele întrebări: cum se va organiza admiterea la facultatea aleasă; ce acte sunt necesare pentru întocmirea dosarului de înscriere; numărul de locuri la buget şi la taxă (propuneri); domeniile, specializările; taxele de înscriere şi taxele de studiu; unde se vor putea angaja după absolvire; la ce universităţi din străinătate ar putea primi bursă; cum arată campusurile în care vor fi cazaţi.
De asemenea, participanţii vor putea intra în posesia unor materiale informative, menite să le ofere informaţii detaliate, cu privire la oferta educaţională a fiecărei facultăţi.

Desfăşurăm o ediţie de promovare a facultăţii, de a atrage cât mai mulţi studenţi. Ofertele educaţionale sunt diferite. Le arătăm tinerilor ce pot ei să înveţe în cadrul facultăţii noastre şi totodată le facem mici demonstraţii, experimente.
A declarat Geanina Ungureanu, reprezentant Asociaţia Studenţilor Chimişti şi Biochimişti

Politica