vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noile chioşcuri din Craiova, cât o maşină de lux

Peste un miliard de lei vechi ar fi costat unul dintre cele patru chioşcuri “model 2014” aprobate prin hotărâre de Consiliul Local anul trecut. Aşa a susţinut un angajat al firmei care amenaja unul în Craioviţa Nouă. Patronul a mai tăiat din sumă: “Nu e domn’e, vreo cinşpe-şaişpe mii de euro m-a costat”. Nu vrea să dea mai multe detalii, pentru că spune că se teme.

Noile chioşcuri propuse şi votate de consilierii locali anul trecut, în şedinţă de consiliu, încep “să prindă” viaţă în Craiova. Unul dintre ele se află în cartierul Rovine, iar alte trei în Craioviţa Nouă, la Orizont.

Nu l-am găsit pe patronul chioşcului din Rovine, însă angajatele care aranjau de zor  marfa pe rafturi ne-au spus: “A costat mult. Dar dacă aşa e ordinul”.
Una dintre femei ne avansează o sumă: “100 de milioane. E mult?

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Craioviţa Nouă, la Orizont, unul dintre muncitorii de la firma care construieşte chioşcurile ne spune un preţ mai mare.
Chioşcul ăsta, aşa cum îl vedeţi, ajunge la 30.000 de euro. Dar este mare”, spune muncitorul.

Patronul îl corectează: “Cinşpe-şaişpe mii de euro m-a costat. Dar nu pot să vă spun mai multe, că poate nu îmi mai dau autorizaţia de funcţionare”.
Două chioşcuri sunt deja la cheie, dar nu reuşim să aflăm decât informaţii trunchiate.

Eu am plătit patru mii de euro”, spune o femeie care are un chioşc pe sfert cât cel din Rovine. Este supărată însă că circa 1000 de euro au costat formalităţile.

Potrivit  unei hotărâri de consiliu local dată anul trecut, chioşcurile din Craiova vor avea aspect unic.
Lucru care, de câteva zile, a început să fie pus în practică.

Politica