joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teatrul Colibri strânge ajutoare pentru sinistraţii din Serbia

Craiovenii se alătură timişorenilor în campania pentru strângerea de ajutoare, pentru sinistraţii sârbi.
Aproape 20.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească în grabă gospodăriile, în vreme ce autorităţile au decretat în întreaga ţară stare de urgenţă.
Au fost zone în care s-au înregistrat chiar şi 200 de litri de precipitaţii pe metru pătrat, iar râurile care s-au umflat, au făcut prăpăd.

Românii din Vestul ţării s-au mobilizat  pentru vecinii din Serbia

 Impresionaţi de drama prin care trec mii de familii, românii din Vestul ţării s-au mobilizat să strângă ajutoare pentru vecinii din Serbia, aflaţi în suferinţă. Familii întregi au pierdut totul şi au fost evacuate din zonele inundate. Oamenii au rămas doar cu hainele de pe ei, astfel încât, orice ajutor, le poate fi de folos.
Până acum, s-au strâns bani, conserve, haine şi sticle de apă. Şi Crucea Roşie Română s-a mobilizat cu un număr de SMS şi un cont deschis pentru donaţii în bani, în timp ce la Timişoara şi Craiova au fost instituite mai multe puncte de colectare a ajutoarelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ultimele zile, 16 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din Serbia. Puhoaiele ameninţă şi principala centrală electrică din ţară, iar oraşul Obrenovaţ, situat la sud-vest de capitala Belgrad, a fost înghiţit aproape în totalitate de ape. Situaţia este disperată şi în Bosnia-Herţegovina, unde în multe localităţi nivelul apei depăşeşte doi metri. Şi aici viiturile au ucis 27 de persoane.

Teatrul Colibri din Craiova  strânge ajutoare pentru cei aflaţi în suferinţă

Craiovenii nu au rămas nici ei indiferenţi la suferinţa prin care trec vecinii din Serbia. Orice ajutor este bine-venit pentru sinistraţii sârbi. Cei care doresc să facă donaţii, pot merge la Teatrul Colibri, unde a fost instituit punct de colectare a ajutoarelor.
Trebuie menţionat, de asemenea, că Teatrul Colibri deţine o întreagă istorie în ceea ce priveşte activitatea sa în colaborare cu teatrele din Serbia. Alimentele neperisabile, apa potabilă, saltele, pături şi produsele de igienă constituie lucrurile indispensabile de care au nevoie sinistraţii sârbi. Campania de colectare de fonduri se desfăşoară până pe data de 6 iunie, la Craiova.

Adriana Teodorescu: «Facem apel la oameni să vină şi să doneze orice au posibilitatea»

Până la începutul lunii iunie dorim sa trimitem aceste ajutoare celor din Serbia. Ideea este că până la urmă nu sunt numai vecinii noştri, ci ne sunt prieteni şi sunt oamenii pe care noi ne-am sprijinit tot timpul de-a lungul istoriei. Sârbii sunt cei care l-au propus pe Nichita Stănescu pentru Premiul Nobel, dacă asta spune ceva lumii. Noi avem relaţii de peste 40 de ani cu teatre din Serbia şi cu păpuşari de acolo, iar acum sunt într-o situaţie îngrozitoare. Este nevoie de foarte multe lucruri, dar cele mai importante sunt apa, produsele de igienă, dezinfectantele, laptele praf pentru copii, alimente greu perisabile, conserve. Este nevoie de orice. Ei sunt duşi în diverse săli, unde dorm ca în timpul războiului. Este foarte adevărat că sunt şi conturi deschise, dar sunt conturile Crucii Roşii Sârbeşti. Facem apel la oameni, să vină şi să doneze orice au posibilitatea. Pe noi ne pot găsi zilnic aici, la Teatrul Colibri, între 9.00-17.00, chiar şi în weekend. Duminica suntem până la ora 13.00. Pot să aducă şi haine pentru copii. Eu am învăţat de la sârbi ce înseamnă sa fii demn, să fii om. Prietenia dintre ei este atât de trainică, indiferent ce se poate întâmpla. Cred că le suntem şi datori.
A declarat Adriana Teodorescu, manager Teatrul Colibri

Guvernul trimite apă, pături şi alimente

Premierul Victor Ponta a precizat că România va trimite în Serbia şi Bosnia ajutoare pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor şi sprijinirea sinistraţilor. Este vorba inclusiv de pompe de apă, pături, apă şi alimente.

Dacă sunt şi iniţiative private de sprijin pentru Serbia, să reuşim să strângem diverse ajutoare. În general, românii se mobilizează la greu, dar trebuie să coordonăm acest lucru, că altfel e haotic.
A precizat Victor Ponta, adăugând că a discutat pe această temă cu omologul său sârb

De asemenea, vicepremierul Liviu Dragnea a precizat că România va trimite ajutoare materiale Serbiei şi, dacă este nevoie, şi Bosniei. Donaţii direct în contul Inundaţii Balcani deschis de Crucea Roşie Română: RO48 BRDE 410 SV 176 7225 4100. Ajutoare se colectează şi în Arad, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Politica