joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Soarta titlului amânată pentru retur

Nimic nu s-a schimbat în play-off-ul ligii a IV-a după partidele disputate la sfârşitul săptămânii trecute. Cu partida Dunărea Calafat – CSO Filiaşi drept cap de afiş, etapa a III-a a păstrat liniile de clasament intacte, cu elevii lui Uşurelu lideri, urmaţi îndeaproape de Filiaşi.
Derbiul „coloşilor” din judeţ s-a încheiat cu un egal ce avantajează parţial echipa din Calafat. Coca, înainte de pauză, şi Bălă în repriza secundă au marcat golurile pentru gazde, respectiv oaspeţi. Revenind la importanţa rezultaului în vederea câştigării campionatului, putem spune că acesta a fost favorabil ambelor echipe într-o proporţie asemănătoare. În privinţa calafetenilor, punctul obţinut cu Filiaşi este unul pozitiv deoarece au păstrat distanţa de două puncte în clasament, nu au cedat pe teren propriu, şi mai au nevoie de două victorii şi o remiză la Filiaşi pentru a merge la baraj, asta în condiţiile în care şi echipa pregătită de Ciurea va consemna toate punctele din întâlnirile cu Bistreţ şi Segarcea.

Dar există şi o parte negativă, reflectată prin faptul că au pierdut victoria pe final de joc şi cu cele trei puncte ar fi trăit mult mai liniştiţi returul din play-off. Pentru Filiaşi acest rezultat obligă la victorii pe linie dreaptă, neavând voie să mai facă vreun pas greşit până la final, de asemenea, în contextul în care şi Calafat va bate tot până la reeditarea partidei directe.
Iar acest aspect îngreunează misiunea trupei pregătite de Ciurea, însă păstrează deschisă lupta pentru titlul de campioană a fotbalului doljean. În a doua partida de sâmbătă, Dunărea Bistreţ s-a impus cu 3-2 la Progresul Segarcea, fără a-i creşte însă mult şansele la câştigarea biletului pentru baraj.

––

Policlinica Buna Vestire Craiova

REZULTATE ETAPA A III-A
Progresul Segarcea     –     Dunărea Bistreţ    2-3
Dunărea Calafat     –     CSO Filiaşi    1-1

Clasament play-off
1. Dunărea Calafat    9    5    3    1    17-10    18
2. CSO Filiaşi    9    4    4    1    13-8    16
3. Dunărea Bistreţ    9    3    1    5    10-15    10
4. Progresul Segarcea    9    1    2    6    11-18    5

Politica