vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Toboşaru le-a «furat» clujenilor titlul naţional la box

Săptămână de „aur” pentru secţia de box a CSM Craiova. Trei medalii au ajuns în Bănie graţie boxerilor de la clubul amintit, printre care se află şi un titlu de campion naţional. Elevul maestrului Joiţa Ion, Toboşaru Sandu, a triumfat la campionatul naţional de box pentru juniori, desfăşurat între 5 şi 13 aprilie la Cluj-Napoca.
Pugilistul şi-a învins toţi adversarii la puncte, în categoria de 60 de kg, şi a încununat întreaga muncă depusă până acum, fiind primul său titlu de campion naţional.

Sunt extraordinar de fericit de acest titlu. Este o mare bucurie pentru mine că am spart gheaţa şi am cucerit prima medalie de aur la un campionat naţional, de când m-am apucat de box. Vreau să îi mulţumesc maestrului Ion Joiţa şi tuturor celor care mi-au fost alături în tot acest timp. Voi continua aceeaşi muncă, acum şi mai motivat, şi sper să progresez de la an la an.
Toboşaru Sandu

Pentru Toboşaru, talentul la box este un lucru genetic. Unchiul său a fost un practicant înrăit al boxului, iar ca atare l-a „infectat” şi pe nepotul său cu acest microb, rezultatele pozitive ieşind la iveală în cele din urmă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sandu Toboşaru provine dintr-o familie de boxer. Unchiul său a fost boxer la CSM Craiova, elev al maestrului Fântână, şi s-a ţinut tot timpul pe capul lui să facă box de performanţă. L-a adus la antrenamente când trebuie şi a avut grijă să îi asigure condiţiile necesare. Îi mulţumesc că ne-a sprijinit şi astea sunt rezultatele, am ieşit campioni.
Ion Joiţa, antrenorul campionului naţional de la CSM Craiova

Au mai venit două medalii de bronz la Craiova

Pe lângă această medalie, tot din grupa lui Ion Joiţa, Băran Daniel a adus bronzul în Bănie la categoria 63 de kg, iar în întrecerea de 57 de kg Fîciu Viorel a obţinut tot medalia de bronz, acesta din urmă fiind pregătit de Buzduceanu Costică.

Sunt rezultate pe care le-am aşteptat de doi ani. După o muncă enormă ele au venit. Ne bucurăm foarte mult, pentru că noi muncim foarte mult la antrenamente. Vreau sa vă spun ca ne-a ajutat foarte mult ringul din curte. Am facut sparinguri cu boxeri din mai multe judeţe. Este foarte important să ai meciuri în picioare, pentru că te duci altfel în ring la competiţiile mari. Despre campionatul naţional de la Cluj pot spune că a fost unul tensionat pentru noi. Am trăit intens o întreagă săptămână.  Au participat 181 de pugilişti, au fost destul de mulţi, dar nivelul competiţiei a fost puţin mai slăbuţ faţă de anul trecut. Până la urmă s-a dovedit un campionat prolific pentru noi, pentru că CSM Craiova a reuşit să aducă trei medalii acasă. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut şi sprijinit în acest timp. Mulţumim foarte mult domnului Popeci pentru că ne-a ajutat cu ringul din curte şi aşteptăm cu drag să vină şi copertina. De asemenea ţinem să ne arătăm recunoştinţa pentru directorul clubului, Sorin Manda, care ne-a oferit de fiecare dată condiţii prielnice pentru a participa la concursuri.
A declarat Ion Joiţa

Toboşaru şi Scarlat, selecţionaţi în lotul olimpic

Altfel, Toboşaru Sandu împreună cu Scarlat Robert se vor pregăti de lotul olimpic, aceştia fiind selecţionaţi în urma prestaţiei de la campionatul naţional de la Cluj

Deja am vorbit cu anternorul de la Reşiţa, unde se face centrul olimpic, şi mi-a promis că îi va lua în lotul olimpic pe Toboşaru şi Scarlat, ultimul din păcate nereuşind să ia medalia la competiţia de la Cluj, pentru că a pierdut în sferturi în faţa campionului de la Sibiu.
A mai spus Joiţa

Rezultatul a fost comentat şi de directorul CSM Craiova, care ţine să îi felicite pe sportivi pentru medaliile obţinute.

Sunt trei medalii importante pentru clubul nostru. Avem un campion naţional la box anul acesta şi, pe lângă, încă două medalii de bronz la băieţi. S-a dovedit o competiţie bună pentru sportivii noştri şi suntem bucuroşi de veştile plăcute care au venit de la Cluj. Ţin să îi felicit pentru munca depusă pe toţi şi le urez succes pe mai departe.
A declarat directorul CSM Craiova, Sorin Manda

Politica