vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oaspeţi de marcă la şcoala «Nicolae Bălcescu»

Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” a fost ieri gazda celei de-a doua acţiuni din cadrul proiectului “Vă invităm la sport!”. Pentru că vremea nu a permis ca acţiunea să se desfăşoare în aer liber, sala de sport a unităţii de învăţământ s-a dovedit neîncăpătoare. Micuţii de la “Nicolae Bălcescu” au putut să-i vadă la lucru pe voleibaliştii Laurenţiu Lică, Dragoş Toma, şi Laurenţiu Vînătoru, baschetbaliştii Josip Naletilic şi Petar Babic (toţi de la SCM Craiova), karateka Aldora Lupeanu, Isabel Călăraşu, Cristina Popescu, Mădălina Vasile şi Luiza Iordache, toţi de la LPS “Petrache Trişcu”, scrimerii Bianca Mitricof, Sevastian Castravete, Laurenţiu Ricuţă şi Boris Bolboceanu, de la CSM Craiova dar şi karateka, de la  CS Washi Craiova, Andrei Wojcicki, Maria Antici, Alexandra Tecu, Andra Stefanovici. Nu în ultimul rând trebuie amintiţi boxerii de la CFR MARFĂ IRLU CraiovaEduard Tudoran, Eduard Barbu, Dorel Bolovan, Alexandru Badea, Marian Broncea şi Ionuţ Popescu.

Şi de această dată, numărul copiilor care au participat la demonstraţiile sportive a fost impresionant. Peste 200 de elevi care învaţă la şcoala. nr. 39 şi-au manifestat interesul pentru sport. Asta înseamnă că programul propus de noi vine în întâmpinarea dorinţelor tinerilor. Evident, scopul nostru final este atragerea unui număr cât mai mare spre practicarea sportului.
Alina Ionescu, director executiv Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj

O altă acţiune a DJST care va avea loc în această perioadă este cea de oratorie. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj organizează în perioada 11-12 aprilie 2014, cursul de formare pentru proba de oratorie şi dezbatere din cadrul proiectului “Competiţia Tinereţii”. Cursul se va desfăşura în sala de conferinţe a Hostelului “Griffon Craiova” astăzi şi sâmbătă cu începere de la ora 09.00. La acest curs vor participa atât profesorii coordonatori de proiect cât şi liderii desemnaţi pentru fiecare probă (unul pentru dezbatere şi unul pentru oratorie).
Cursul va fi susţinut de către Asociaţia Regională de Dezbateri, Oratorie şi Retorică Oltenia (ARDOR), iar la final participanţii vor primi diplome.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica