joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vor să dreseze «câinii roşii»

Pentru voleiul craiovean urmează două zile de interes maxim. Echipa masculină de la Sport Club Municipal începe lupta pentru medaliile de bronz ale competiţiei interne. Una dintre cele mai “chinuite” echipe ale clubului, în sensul că nu tot timpul a beneficiat de condiţiile pe care alte formaţii mult mai puţin galonate ale clubului le-au avut, a făcut din nou performanţă.
După cum aminteam, SCM “U” Craiova este deja calificată în cupele europene, dacă interesează pe cineva şi nu este un “chin” prea mare pentru club să susţină un astfel de demers, şi are o şansă mare de a urca pe podium. Revenind la partea organizatorică, trebuie spus, pentru a da un exemplu de ce înseamnă organizare şi interes pentru o echipă care se bătea la finala Diviziei A1, că deplasarea la Zalău s-a făcut cu un microbuz deşi conducerea tehnică a solicitat un autocar. Motivul ţinea de faptul că drumul de întoarcere se făcea noaptea, echipa a ajuns în Craiova la 5.30 în dimineaţa zilei de sâmbătă, iar sportivi aveau nevoie de mai mult spaţiu pentru a se întinde puţin, pentru că au dimensiuni peste media populaţiei.

Nu s-a rezolvat problema decât pentru o altă echipă a clubului care a avut o deplasare la Ploieşti. Şi aceea avea nevoie de condiţii bune de a merge la meci, normal şi bine s-a făcut că au fost asigurate condiţii bune. Rămâne întrebarea de ce sunt tratate diferit formaţiile din cadrul aceluiaşi club. Şi mai sunt multe de spus!
Referitor la meciurile de astăzi şi sâmbătă sunt destule de spus. Pornind de la rivalitatea înnăscută între olteni şi purtătorii de tricouri departamentale este clar că vor ieşi scântei. Va fi un meci aprig, cu mingi în forţă şi faze de volei de calitate. Fiecare dintre cele două echipe va încerca, cu siguranţă, să demonstreze că are dreptul să spere la medaliile de bronz.
Dinamo nu este o echipă slabă, cine gândeşte aşa se înşeală. “Câinii roşii” au un lot echilibrat, experimentat, care se mobilizează foarte bine şi trăieşte din mingi câştigate la luptă. Fără a avea mari individualităţi, Dinamo are un grup unit, dârz care ştie să facă apel şi la faţa mai puţin plăcută a sportului. A nu se uita şicanele din meciul de campionat şi manifestările provocatore.

Ajungând în acest punct trebuie spus că SCM “U” s-a impus în tur cu 3-2 (25-21, 25-19, 18-25, 20-25, 15-7), în deplasarea de la Dinamo, şi a câştigat acasă cu 3-1 (20-25, 25-23, 31-29, 25-19). Cine îşi aduce aminte meciul din Polivalentă este de acord că nu a fost deloc uşor, că băieţii au avut de luptat pentru fiecare minge şi au trăit periculos.
Este un semnal de alarmă suficient pentru a-l face pe Dan Pascu să mobilizeze la maxim echipa. Vor fi ceva probleme de natură fiziologică pentru că programul a fost extrem de încărcat în ultima perioadă iar recuperarea nu s-a putut face după cum şi-ar fi dorit antrenorul pentru că pur şi simplu nu a fost timpul necesar la dispoziţie. Chiar meciurile cu Dinamo sunt mărturie. Luni au jucat cu Zalăul al cincelea meci în 11 zile iar la doar trei zile distanţă începe seria cu Dinamo.
În Polivalenta craioveană este greu însă să câştigi. Mai ales dacă sala va fi la fel ca la meciurile cu Zalăul. Cu suporterii în spate nici una dintre echipele clubului nu a cedat uşor sau s-a impus. Voleibaliştii merită din nou să fie încurajaţi măcar pentru faptul că sunt singurii care pot urca pe un podium naţional.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poate voleiul a fost marginalizat de club, şi în timp se va dovedi acest lucru, dar suporterii au demonstrat că nu o fac. Iniţiativa conducerii Sălii Polivalente de a lasă intrarea liberă şi la aceste două meciuri nu poate fi decât încă un argument pentru două seri frumoase, încheiate sperăm cu două victorii în faţa celor de la Dinamo. Moral, cu două mii de craioveni în tribune, jucătorii gazdă sunt în avantaj. Sigur, Lică şi compania vor face totul pentru ca cei care îi susţin să plece fericiţi acasă.
Aşa cum am mai spus, finala mică a Diviziei A1 se joacă după sistemul “cel mai bun din cinci meciuri”. Cu două victorii avantaj înaintea meciurilor din capitală, se poate spune că SCM “U” a făcut paşi imenşi pentru medalia de bronz. Dinamo nu este ACSVM Zalău. Haideţi cu victoriile, băieţi!  

–––

Meciul I
SCM “U” Craiova – Dinamo Bucureşti, astăzi, ora 18.00, Sala Polivalentă
Meciul II
SCM “U” Craiova – Dinamo Bucureşti, sâmbătă, ora 18.00, Sala Polivalentă

Politica