sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Pompierii mehedinţeni, zile de foc

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a 4 incendii, salvarea unei persoane aflate la înălţime, asanarea unei fântâni publice, dar şi pentru acordarea primului-ajutor medical şi transportarea la spital a unui număr de 15 persoane cu afecţiuni medicale.

Duminică, 16.02.2014, la ora 01.22, pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, din localitatea Cioroboreni, comuna Jiana. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri, cu două autospeciale cu apă şi spumă, din cadrul Staţiei de Pompieri Vânju Mare. Incendiul, care a cuprins mobilier şi aparatură electronică (televizor) din două camere ale locuinţei, tâmplăria de la ferestre şi uşi, precum şi cca. 50 mp din acoperişul construit din lemn cu învelitoare de ţiglă, a fost lichidat de pompieri în aprox. o oră.

Pompierii au înlăturat pericolul extinderii incendiului la o casă învecinată şi au salvat trei camere ale casei şi bunurile din acestea. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinantă, cel mai probabil, de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Mai târziu, o altă solicitare, însă aceeaşi locaţie. Pompierii au fost solicitaţi, din nou, la ora 08.35, să intervină în localitatea Cioroboreni, comuna Jiana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la aceeaşi casă. La locul evenimentului, pompierii au constatat că era vorba despre aceeaşi casă, unde, în urmă cu câteva ore, tot ei stinseseră incendiul. Şi de această dată, pompierii au reuşit să mai salveze două camere ale casei şi au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului, folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Incendiu izbucnit într-o garsonieră din municipiul Orşova

Sâmbătă, 15.02.2014, la ora 16.18, Detaşamentul de Pompieri Orşova a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă, în municipiul Orşova, str. Porţile de Fier, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o garsonieră situată la parterul unui bloc. Pompierii au lichidat imediat incendiul, astfel că acesta nu a cuprins decât materiale textile. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinantă de focul  utilizat în spaţii închise.  

40 de tone plante furajere arse într-un incendiu în comuna Gruia

Sâmbătă, 15.02.2014, la ora 03.28, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu  două autospeciale cu apă şi spumă, în comuna Gruia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Incendiul a cuprins cca. 40 tone de plante furajere şi acoperişul depozitului, construit din lemn şi acoperit cu tablă, pe o suprafaţă de cca.180 mp. Pompierii au înlăturat pericolul extinderii incendiului la alte cinci adăposturi de animale cu 60 bovine şi 1400 ovine şi aprox. 20 tone plante furajere. La stingerea incendiului a participat şi S.V.S.U. Gruia cu 9 voluntari şi un buldoexcavator, coordonaţi de primarul comunei. Pompierii au intervenit timp de 5 ore pentru stingerea incendiului. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinantă de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Coborârea unei persoane de la o înălţime de aprox. 10m

Vineri, 14.02.2014, la ora 12.57, Detaşamentul de Pompieri Dr.Tr.Severin a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă, o autospecială pentru salvări la înălţimi,  şi o autospecială VW Transporter, în municipiul Dr.Tr.Severin, str. Porţile de Fier nr.2C9, pentru salvarea unei persoane cu probleme medicale. Bărbatul se afla pe un pod rulant din hala de producţie a unei societăţi comerciale, în imposibilitatea de a coborî de la o înălţime de aprox.10 m. Persoana a fost coborâtă de pompieri cu ajutorul autospecialei pentru salvări la înălţimi şi transportat la spital, de către un echipaj al SAJ Mehedinţi.

Asanarea unei fântâni publice

Vineri, 14.02.2014, în intervalul orar 09.20-13.00, un echipaj de pompieri a intervenit, în satul Almăjel, comuna Vlădaia, pentru asanarea unei fântâni publice, în care fusese aruncată motorină. 

spot_img
spot_img

Politica