duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Poliţia Rutieră Mehedinţi nu iartă nimic

Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinti au aplicat, în ultimele zile,   297 sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic care nu au respectat codul rutier, in valoare de 49.700 lei. Poliţiştii Serviciului Politiei Rutiere au continuat acţiunile pe şoselele mehedintene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 297 sancţiuni contravenţionale în valoare de 49.700 lei, au fost reţinute în vederea suspendării un număr de 11 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.Astfel, 115 sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 64 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 12 pietoni pentru traversări neregulamentare, 21 conducători auto au fost sancţionaţi pentru lipsa documentelor şi 27 pentru defecţiuni tehnice ale autovehiculelor după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJMehedinţi subcomisar Nicolae Lohon.

La volan sub influenţa alcoolului

În data de 14.02.2014, ora 21:10, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat pe R.Valentin, de 44 ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Iuliu Maniu, din municipiu, iar la testarea cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta avea o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană, având o concentraţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336, alin.1 din Codul penal.În data de 14/15.02.2014, între orele 1800 – 2200 şi 2100-0400, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, au executat o acţiune pe raza municipiului pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor stupefiante sau psihotrope, ocazie cu care au fost legitimate 180 persoane şi controlate 170 autovehicule fiind aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.260 lei. În data 15.02.2014, ora 21.45, Poliţia municipiului Orşova a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat de 27 ani, din comuna Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, cu privire la faptul că P.E., conduce un autoturism pe strada Salcâmilor, din comuna Eşelniţa, sub influienţa băuturilor alcoolice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La faţa locului s-au deplasat agenţii Postului de Poliţie Eşelniţa, care în urma verificărilor efectuate au constatat că cele sesizate se confirmă, iar conducătorul auto de 51 ani, din comuna Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul  fiind  de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipiului Orşova  unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit proces-verbal de constatare a infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte 0,80mg/l alcool în sânge”, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 336 alin.1 din CP.În data 16.02.2014, ora 18:30, poliţiştii orşoveni l-au depistat pe R.Ion, de 44 ani, din municipiul Orşova, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea pe B-dul. 1 Decembrie 1918, un autoturism, iar la testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipiului Orşova unde a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit proces-verbal de constatare a infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

spot_img
spot_img

Politica