duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Se prefigurează meciuri interesante în Polivalentă

Sâmbătă este o zi plină de volei în Polivalenta din Bănie. Ziua sportivă va fi deschisă de meciul feminin dintre echipa locală şi Ştiinţa Bacău. Partida se anunţă una interesantă pentru că iubitorii sportului cu mingea la fileu pot vedea la lucru echipa campioană. Este puţin probabil ca oltencele să poată pune mari probleme, mai ales că vin după o deplasare în care au fost depăşite categoric, cu 3-0, de una dintre formaţiile slab cotate ale Diviziei A1. Partida de miercuri, cu Penicilina Iaşi, ar trebui repede uitată dar în acelaşi timp ar fi normal să lase urme din punct de vedere tehnico-tactic, în sensul că greşelile făcute nu ar mai trebui repetate. Oricum, este greu de digerat o asemenea înfrângere.

Am avut un meci foarte important pentru noi, la Iaşi, dar l-am pierdut la o manieră categorică în compania unei echipe nou-promovate. Consider că a fost un accident. Avem meci sâmbătă acasă cu campioana şi trebuie să facem un joc prin care să dovedim că eşecul de la Iaşi a fost întâmplător.  Apoi urmează meciurile decisive, adică vom juca miercuri-sâmbătă. Vrem o clasare cât mai bună în play-off ca să jucăm cât mai multe meciuri acasă. Cel mai probabil locurile 7-8. Obiectivul este salvarea de la retrogradare, dar ne stă în putere să intrăm în play-off. Sâmbătă întâlnim cea mai bună echipă din campionat. Să sperăm că vom reuşi să facem un joc bun. Bacăul a pierdut doar un meci cu Blaj, în rest chiar nici un set.
A prefigurat partida Berthold Văsuică, antrenorul echipei feminine de volei de la SCM

Cel de-al doilea meci al zilei va fi tot de volei, de data aceasta masculin. SCM “U” are ca adversară formaţia similară din Galaţi, una care a pus ceva probleme în deplasare. Este şi motivul pentru care Dan Pascu este de părere că meciul nu este uşor şi aşteaptă de la elevii săi să aibă o abordare cât se poate de serioasă a partidei. Privind linia de clasament, SCM “U” este favorită certă, oaspeţii având jumătate din punctele acumulate de SCM “U”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jucăm cu Galaţi, o echipă ambiţioasă, în care s-a investit mult. Zic că vin să ia puncte, dar eu aduc aminte că acolo, în tur, am câştigat cu 3-0. Consider că este un adversar incomod care vine să joace degajat, nu are ce pierde, dar asta nu înseamnă că ne este teamă. Avem jucători experimentaţi. Vom încerca să facem un joc bun, eficient. Ne aşteaptă un program infernal. După un scurt calcul, până pe 15 martie vom juca cinci meciuri din retur, două cu Dinamo în Cupă şi trei din prima parte a play-off-ului.
A comentat Pascu despre meciul de sâmbătă şi programul din perioada următoare

Reamintim că înaintea partidei cu Arcada Galaţi, voleibaliştii sunt singurii reprezentanţi ai Craiovei care se află pe podium, atunci când vine vorba despre sporturile de sală.

VOLEI FEMININ

SCM “U” Craiova – Ştiinţa Bacău, sâmbătă, Sala Polivalentă, ora 12.30

VOLEI MASCULIN

SCM “U” Craiova – Arcada Galaţi, sâmbătă, Sala Polivalentă, ora 14.30

spot_img
spot_img
Articolul precedent
Articolul următor

Politica