joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

100 de ani de viaţă

Primarul oraşului Corabia,Iulică Oane, a fost prezent pe 12 februarie, în cartierul Daşova, pe strada Islaz, pentru a o omagia pe doamna Velea Maria. În data de 13 februarie aceasta a împlinit frumoasa şi venerabila vârstă de 100 de ani. Maria Velea s-a născut în Corabia, în data de 13 Februarie 1914. Având venerabila vârstă, a trait ambele războaie şi toate evenimentele importante care au marcat lumea în ultimul secol. Aşa cum era normal, la împlinirea a 100 de ani de viaţă, primarul localităţii a dăruit un mic ajutor financiar, din partea Primăriei Corabia. Aceasta are 3 copii, 6 nepoţi, 8 strănepoţi şi un stră-strănepot. Rudele spun că secretul longevităţii celei mai bătrâne corăbience constă în modul cumpătat de viaţă dar şi  o moştenire genetică sănătoasă. Ca orice om care se respectă mai serveşte câteodată câteva înghiţituri de ţuică, înainte de masă, lăsându-se de acum câţiva ani. Câteva secrete de viaţă: a mâncat întotdeauna bine şi a servit mesele la ore fixe. Nu a fost vegetariană, chiar i-a placut carnea şi a consumat foarte multe produse lactate. Până în acest moment nu a luat multe medicamente. Efectele bătrâneţii, însă se văd: nu prea mai aude şi nici cu vederea nu stă prea bine.Cu toate că are o vârstă înaintată are un tonus şi o vitalitate peste normalul unui om care tocmai a împlinit 100 de ani.

La un asemenea eveniment primarul oraŞului Corabia, IulicĂ Oane, a declarat:
Este firesc să o sărbătorim, este o formă de respect şi un gest de minimă recunoştinţă adusă celor care au muncit pentru noi, care au suferit de-a lungul anilor pentru a ne fi nouă mai bine.

Cu siguranţă că mai sunt olteni cu asemenea vârste, în mediul rural, dar din cauza resurselor materiale, sunt lipsiţi de o asemenea sărbătorire. De aceea este de salutat atitudinea edilului corabian de sărbătorirea  acestei victorioase cu viaţa. Indiferent de situaţie, aceşti oameni sunt un exemplu de vitalitate şi energie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica