sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Judoka din Bănie s-au întors cu rezultate bune de la Bucureşti

Mai mulţi sportivi de la secţiile de judo ale CSM Craiova, LPS Petrache Trişcu şi CSU Craiova au participat sâmbătă la etapa de zonă a campionatului naţional de cadeţi U18, competiţie desfăşurată la Bucureşti. Rezultatele au venit conform aşteptărilor, deşi antrenorul secţiei de judo a CSM Craiova şi-ar fi dorit un pic mai mult, doar trei dintre judocanii clubului calificându-se pentru faza naţională, ce va avea loc între 28 februarie şi 1 martie la Deva. Sportivii de la CSM Craiova au păşit o singură dată pe prima treaptă a podiumului prin Veghea Nicoleta(+73kg), au obţinut două locuri trei prin Ciobanu Delia(63 kg) şi Iancu Alex(90 kg) şi două locuri şapte prin judocanii Buşu Mădălin(46 kg) şi Deaconu Cosmin(81 kg). Astfel, cei trei judoka care au prins podiumul în competiţia de sâmbătă, de la Bucureşti, vor evolua şi la etapa finală, la Deva, unde antrenorul secţiei de judo îşi doreşte cel puţin o medalie.

Concursul a fost destul de tare, au participat sportivi buni, iar sportivii noştri s-au comportat bine. Rezultatele au fost conform aşteptărilor, deşi ar fi fost loc de mai bine. La faza finală a campionatului naţional U18 o să ne prezentăm cu trei sportivi, Veghea Nicoleta, Ciobanu Delia şi Iancu Alex, iar obiectivul va fi să obţinem cel puţin o medalie.
A declarat Nicola Adrian

Altfel, de la LPS « Petrache Trişcu » Craiova s-au calificat la faza finală următorii : Vrejoiu Andreea(locul 3, 44 kg), Dobrin Andreea(locul 3, 48 kg), Pasăre Robert(locul 2, 50 de kg), Boţa Cătălin(55 kg, locul 5), Dragomir Mădălin(locul 2, 81 kg), Şerban Alexandru( 90 kg, locul 5). Din partea CSU, judocanii care s-au calificat pentru faza naţională sunt : Ganea Alexandra(44 kg, locul 1), Ene Tania(44 kg, locul 5), Bleaju Theodora(locul 2, 48 kg), Râciu Cleonia(57 kg, locul 1), Văcaru Floriana(70 kg, locul 1), Buşă Robert(locul 3, 81 kg). Judoka de la ambele cluburi sportive menţionate anterior sunt pregătiţi de antrenorul Voinea Mihai, care s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute la etapa desfăşurată la Bucureşti.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este important că sportivii au avut parte un concurs bun şi au reuşit să se califice la etapa finală. Sunt mulţumit de rezultatele obţinute de elevii mei şi sper ca la faza finală de la Deva să se regăsească cât mai mulţi pe o treaptă a podiumului.
A spus Voinea Mihai

Cosmin LENGYEL
 
––––––––

Rezultate Severin

Severinul trimite trei copii în finală

Prezent cu trei copii la etapa de zonă a Campionatului Naţional de cadeţi U18, de la Bucureşti, CSM Drobeta va avea tot atâţia reprezentanţi şi în finala de la Deva, programată în perioada 1-2 martie. Dacă Anda Vâlvoi (foto) (57 kg) a prins ultima treaptă a podiumului, Costel Untaru (46 kg) şi Adrian Argint (50 kg) au acces în finală de pe locul al V-lea. Rezultatele i-au surprins chiar şi pe antrenorii clubului severinean, care îşi trimiseră elevii în Capitală fără a le impune calificarea în ultimul act al competiţiei rezervată cadeţilor.

Deşi niciunul nu avea ca obiectiv calificarea, fiind născuţi anul de extensie 1999,  toţi trei vor merge la finala de la Deva. E greu să ia medalie la cadeţi, dar mizăm pe ei în aprilie, la finala de copii U16, de la Oneşti.
A spus Lena Sterea

Pe lângă rezultatele sportivilor, antrenorii de la malul Dunării au primit o veste bună şi din partea FRJ. Planificată iniţial la Miercurea Ciuc, finala Campionatului Naţional de Tineret U23 va avea loc anul acesta tot la Drobeta – Turnu Severin, după ce sala din Harghita a devenit indisponibilă pentru judo.

(M. O.)

Politica