vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii au învăţat fotbal de la Şahtior, în Antalya

Amical de lux, dar fără sorţi de izbândă pentru panduri. Partea plină a paharului poate fi doar utilitatea testului, faptul că gorjenii au întâlnit o echipă puternică şi au avut ce învăţa. Trupa pregătită de Lucescu le-a administrat o lecţie de fotbal nu tocmai plăcută pandurilor, care au tremurat încă din startul meciului. Ucrainienii i-au vaccinat pe gorjeni într-un interval de trei minute, demonstrând diferenţa enormă dintre campioana Ucrainei şi vicecampiona României, distanţă ce din punctul de vedere al statisticii nu reflectă aceeaşi lungime de undă. Însă pe teren, diferenţa de buget şi valoarea jucătorilor şi-a spus cuvântul. Jocul echipei lui Lucescu per total a atârnat greu în balanţa jocului, scorul scutind orice comentariu. Astfel, Şahtior a început meciul practic de la un scor de forfait, în minutul 13, tabela indicând 3-0 pentru ucrainieni. Facundo Ferreira a semnat o dublă în minutele 10 şi 12, ca peste un minut de la ultima reuşită, Eduardo să mărească ecartul formaţiei din Ucraina la trei goluri.

Primă repriză de coşmar pentru panduri

Elevii lui Lucescu au amplificat umilinţa gorjenilor până la intrarea în cabine, Bernard(37) trimiţându-i pe panduri în corzi. În a doua parte, apele s-au mai liniştit, dar apetitul de goluri al ucrainienilor nu a fost saturat. „Barcelona” Europei de est a continuat recitalul după pauză, Eduardo(70) lovind decisiv pe contraatac. 5-0, iar gorjenii au mai şters aspectul dur al scorului, reuşind golul de onoare cu cinci minute înainte de final, prin olandezul Breeveld. Pandurii au avut astfel parte de o demonstraţie de forţă din partea trupei lui Lucescu, care nu putem spune că şi-a turat motoarele la maxim pentru un amical, dar au dovedit că practică un fotbal eficient şi fără presiunea unui joc oficial. Pentru Mircea Lucescu, amicalul cu Pandurii a fost doar un antrenament bun, în care rezultatul este insignifiant, dar a insistat ca elevii săi să îşi încheie lecţia de pregătire în aceeaşi notă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tehnicianul Şahtiorului a ţinut să laude şi echipa pandurilor, susţinând că în prima repriză aceştia au fost surprinşi de viteza jocului echipei sale, dar au arătat un joc mult mai bine organizat în a doua parte. Formaţia gorjeană a evoluat în amicalul cu Şahtior în următoarea formulă: Stanca – Unguruşan, Paraskevas, Erico, Momcilovic – Anton (Elton, minutul 76), Breeveld – Buleică, Nistor (Alex dos Santos, 62), Ciucur (Distefano, 46) – Bud (Nicoară, 56). În vreme ce, Lucescu i-a trimis în teren pe: Kanibolotskiy – Kobin, Kryvtsov (Volovyk, 46), Chygrynskiy, Shevchuk – Fernando, Stepanenko, Bernard (Wellington, 46) – Eduardo, Ilsinho – Ferreira (Shynder, 46). Astăzi Pandurii va disputa al patrulea amical din Antalya, contra macedonenilor de la Vardar Skopje, foştii adversari ai Stelei din fazele preliminare ale Ligii Campionilor.

Pandurii privesc partea plină a paharului

Repatriat în această iarnă, Nistor a prins 62 de minute în amicalul cu Şahtior, comentând despre această partidă că reflectă diferenţa dintre o echipă ce evoluează în Liga Campionilor şi una de Europa League, dar totuşi scorul este unul prea dur.

A fost un meci destul de greu cu o echipă puternică, o echipă care a jucat în Champions League şi care se bate la campionat, o echipă foarte bună. Am primit 3 goluri în câteva minute, bine că a fost un meci amical şi nu unul oficial. Probabil că da, asta e diferenţa între o echipă de Champions League şi una de Europa League, scorul l-am văzut cu toţii. Sunt şi lucruri pozitive de luat din această înfrângere, am avut ocazii destul de mari, am avut şi o bară, dacă eram puţin mai atenţi şi nu greşeam acele pase la începutul meciului, poate era altul scorul. Este dur scorul, dar asta e, ne-au bătut.
A declarat Dan Nistor

Preşedintele Pandurilor, Eugen Pârvulescu, nu a fost dezamăgit de evoluţia gorjenilor, din contră, fiind mulţumit de atitudinea jucătorilor lui Pustai.

Asta este, au fost două reprize diametral opuse, în prima chiar dacă noi am avut prima mare ocazie de gol prin Buleică, am întâlnit o echipă puternică, Şahtior Doneţk, şi am luat în 3 minute, 3 goluri. Personal eu vă spun că sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor noştri, chiar dacă am luat multe goluri, am văzut multe lucruri pozitive la echipa noastră. Să recunoaştem că am întâlnit o echipă foarte puternică, cu jucători valoroşi, chiar discutam cu cei de la Şahtior, unul dintre jucători a fost transferat cu 27 de milioane de euro, vă daţi seama ce jucători sunt. Dar repriza a doua a fost una echilibrată cu multe lucruri pozitive văzute la echipa noastră.
A spus şi Eugen Pîrvulescu

–––––

Accidentare

Mingote a părăsit cantonamentul din Antalya

Portarul pandurilor a revenit în România pentru a face investigaţii medicale detaliate, după ce a acuzat dureri în zona coastelor. În urma unor analize effectuate local, în Antalya, s-a ajuns la concluzia că portughezul nu are probleme la nivel osos, iar doctorul gorjenilor, Ion Şerban, consideră că cel mai probabil Mingote are o întindere intercostală, pentur acest lucru fiind nevoie de investigaţii suplimentare. O veste bună vine însă de la noua achiziţie a pandurilor, colegul de breaslă a lui Mingote, Michal Gliwa, polonezul reluând antrenamentele cu echipa după accidentarea suferită în amicalul cu Mlada Boleslav şi are şanse mari să evolueze în testul de azi cu Vardar.

Politica