vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alexandru Dedu este noul preşedinte al FRH

192 de reprezentanţi ai structurilor sportive cu drept de vot din ţară au luat ieri parte la Adunarea Generală a FRH, care avea drept scop alegerea preşedintelui forului amintit pentru o perioadă de patru ani. Trei candidaţi s-au înscris în cursa electorală, fiind vorba despre Alexandru Dedu, Remis Drăgănescu dar şi Cristian Gaţu, cel care în ultimi 18 ani a fost preşedintele FRH. După o zi încărcată, în care s-au vânturat tot felul de zvonuri, tinereţea a avut de câştigat: Alexandru Dedu a fost ales preşedinte cu 104 voturi fiind urmat de Remus Drăgănescu cu 56 de sufragii şi Cristan Gaţu cu doar 32 de voturi. Cel care de astăzi va conduce destinele handbalului intern se poate lăuda cu o carieră de invidiat. Alexandru Dedu (42 de ani) a fost component al naţionalei României, dar şi al titratei FC Barcelona, cu care a câştigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni şi două Supercupe ale Europei. În carieră, Dedu a fost selecţionat de 232 ori la reprezentativa României de seniori, pentru care a marcat 399 de goluri, la CE, CM sau JO. La nivel de cluburi, a jucat în Franţa, Spania, Germania sau Portugalia, având în palmares nouă titluri de campion, din care trei în România, cu Poli Timişoara şi Steaua Bucureşti.

Va acorda o atenţie deosebită spectatorilor

Imediat după câştigarea alegerilor, Alexandru Dedu a împărtăşit o parte din planurile de viitor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Îmi doresc să conduc cât mai transparent cu putinţă această federaţie. E o mare responsabilitate pe umerii mei, pe umerii echipei pe care o s-o conduc, stă o istorie impresionantă şi datoria mea e să încerc s-o readuc sau să o repun pe drumul către marea performanţă. Cel mai îndrăzneţ vis al meu este ca peste 4 ani să se spună că am făcut o treabă bună. Mă aşteptam la o victorie din primul tur. Eu consider că mi-am făcut treaba în mod profesionist. Nu ştiu dacă a mai fost o adunare generală la handbal la care să fie aproape 100 la sută prezenţa şi pentru asta le mulţumesc oamenilor din suflet. Înseamnă că le pasă şi înseamnă că se poate face ceva. În această campanie electorală am spus numai adevărul, numai ceea ce credeam eu, fără nicio promisiune electorală. Iată că se pot face lucruri bune şi cu adevăruri. Vom începe să facem nişte transformări, nişte modificări, dar se vor face în aşa fel încât să nu afecteze anul competiţional. Este o mare preocupare, o mare responsabilitate pe umerii mei şi sunt copleşit în momentul de faţă. De mâine o să mă sfătuiesc cu cei apropiaţi şi începem să muncim. Voi sprijini cât se poate liga profesionistă şi cred că pot s-o sprijin din funcţia actuală mult mai mult.
Alexandru Dedu

În planurile de viitor ale lui Dedu s-au regăsit proiecte care vizează spectatorii, participarea FRH la orice proiect ale EHF şi IHF, obligativitatea pentru antrenorii echipelor naţionale de a pregăti doar reprezentativele, crearea Campionatului Şcolar pentru clasele V-VIII, implementarea unui program naţional de marketing pentru atragerea spectatorilor şi sponsorilor, accesarea de fonduri europene, formarea unui sistem informatic cu acces la baze de date ale meciurilor, jucătorilor şi cluburilor. Altfel, tot ieri s-au ales şi cei care vor ocupa funcţiile de vicepreşedinţi. Pentru următorii patru ani acestea au revenit Narcisei Lecuşanu (segmentul feminin) cu 107 voturi, care i-a devansat pe Liviu Bala (54) şi Marin Muntean (31), şi Daniel Georgescu (segmentul masculin) cu 69 voturi, ce i-a devansat pe Andrei Maioreanu (52), Ali Nurhan (37) şi Valentin Samungi (21).

Politica