sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Micuţii şahişti de la CSM Craiova se duelează pe tablă la Căciulata

Secţia de şah a clubului CSM Craiova îşi începe activitatea în 2014 cu Concursul Naţional Şcolar de Şah « Elisabeta Polihroniade », competiţie adresată elevilor. Întrecerea se va desfăşura între 1 şi 9 februarie, pe 12 categorii de vârstă (U7, U9, U11, U13, U15 şi U17 ani, fete şi băieţi), urmând ca din partea CSM Craiova să pornească în luptă cinci şahişti: Stoian Cristian(U11), Bitică Ştefania(U15), Cîrlig Ioana(U17), Stanciu Ioana(U17) şi Ciocan Clara(U17). Pentru acest concurs, obiectivul sportivilor craioveni este clasarea pe podium, la toate categoriile de vârstă la care participă.

Va fi un turneu foarte util de pregătire şi îmi pare rău că nu au putut să vină mai mulţi copii de la noi, poate că au fost speriaţi şi de vremea nefavorabilă din ultima perioadă. Vom participa la toate probele, iar obiectivul nostru va fi clasarea pe primele două trepte ale podiumului la fete U17, câştigarea categoriei U11, precum şi locul doi la fete U15.
Georgescu Adrian, maestrul care se ocupă de secţia de şah din cadrul CSM Craiova

CSM Craiova are campioană europeană la şah

Policlinica Buna Vestire Craiova

În altă ordine de idei, în această iarnă la secţia de şah a clubului s-au înregistrat mişcări de trupe. Pe sensul plecărilor, Sgârcia Raluca(24 de ani) a fost transferată la CSM Bucureşti, dar plecarea acesteia a fost compensată cu venirea definitivă a campioanei europene U18, Didiliuc Dariana(18 ani). Şahista se află sub aripa CSM Craiova încă din iunie, sub formă de împrumut, iar în această iarnă, Didiliuc a ales să rămână definitiv la CSM Craiova. Performaneţele şahistei nu sunt deloc de neglijat, aceasta obţinând în toamna anului trecut un titlu de campioană europeană la proba de şah dezlegări, categoria U18.

Politica