joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minerul vrea sprijin de la autorităţi

Invincibilă în Liga a IV-a, Minerul Mehedinţi vrea să confirme şi la barajul pentru promovare, care din acest sezon se va disputa între reprezentantele a trei judeţe. Oficialii de la Valea Copcii  speră ca echipa lor să aibă şi şansă la tragerea la sorţi, pentru a evita câştigătoarele unor campionate judeţene cu fotbal mult mai dezvoltat. De altfel, în ultimii opt ani, doar CS Termo Severin, în 2010, a reuşit să promoveze din Liga a IV-a Mehedinţi, însă la jumătatea sezonului s-a retras din Liga a III-a. Vara trecută, Recolta Dănceu a fost învinsă cu 9-2 de FC Podari!

Va fi mult mai greu, fiindcă înainte era un singur meci şi se putea întâmpla orice. Acum se dă un baraj în trei, din care promovează doar o echipă. Sper să întâlnim reprezentantele unor judeţe mai accesibile. De evitat ar fi Timişul şi Doljul.
A spus directorul sportiv al Minerului, Gheorghe Doinea

Pentru a-şi spori şansele, echipa cu sediul la Valea Copcii îşi va întări lotul, dar oficialii sunt conştienţi că fără un sprijin financiar din partea autorităţilor locale şi judeţene va fi imposibil să activeze în eşalonul al treilea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ţinând cont că la momentul actual suntem singura variantă pentru a reprezenta judeţul la un nivel superior, ar fi bine ca autorităţile să-şi arunce privirea şi asupra noastră. Oricum, nu vom face act de prezenţă la baraj, fiindcă avem un lot competitiv, dar dacă vom avea un suport financiar, şansele noastre ar creşte considerabil. Conducerea noastră administrativă caută deja sponsori. Între timp, la nivelul echipei, vom face cinci transferuri  în această iarnă.
A precizat Doinea

Cu un avans considerabil în actualul sezon, Minerul poate risipi suspansul încă din  primele două etape ale returului, când va întâlni echipele care completează podiumul. Echipa antrenată de Cristian Boboescu a obţinut victorii pe linie în prima parte a campionatului şi s-a distanţat la 10 puncte în fruntea clasamentului.

În prima etapă jucăm la AS Drobeta 2013, după care vom întâlni Phoenix Izvorul Bârzii pe Stadionul Termo, iar dacă trecem cu bine peste aceste meciuri, nu cred că vom mai pierde primul loc. Astfel, am avea timp să ne pregătim în linişte pentru baraj.
A afirmat Doinea

Având cel mai mare buget, Minerul va fi şi în această iarnă singura echipă din campionatul judeţean din Mehedinţi care va efectua un cantonament.

În ultimii trei ani am mers în cantonament la Tismana. Nu avem nimic stabilit momentan, dar ne dorim să efectuăm şi în această iarnă un stagiu centralizat. Dacă nu va fi tot la Tismana, sperăm să mergem în altă parte. Încă mai e timp să punem la punct aceste detalii.
A conchis oficialul Minerului

Echipa cu sediul la Valea Copcii e şi singura din Liga a IV-a Mehedinţi care-şi permite să ofere prime la victorie, restul combatantelor jucând fără să-şi remunereze jucătorii.

Politica